Είστε εδώ

Επαφές Τζαμτζή σε υπουργεία στην Αθήνα

22/11/2019

Στο Υπουργείο Μεταφορών
Συνάντηση εργασίας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, στο γραφείο του στο Υπουργείο Μεταφορών στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα ο κ. Τζαμτζής συζήτησε μαζί του εμπεριστατωμένα για όλα τα σημαντικά οδικά έργα που ενδιαφέρουν την Π.Ε. Πέλλας και συγκέντρωσε στοιχεία για τον υφιστάμενο σχεδιασμό των έργων και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.
Το έργο των 2 παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, επανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας ότι αποτελεί σημαντική προτεραιότητα του Υπουργείου, αλλά και της κυβέρνησης. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται κλιμάκιο στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα ο σχεδιασμός της υλοποίησης. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν από την παράκαμψη Γιαννιτσών.
Στην ατζέντα της συζήτησης μπήκε και το έργο της «παράκαμψης Μαυροβουνίου», ένα έργο που αναμένεται να συνδέσει την νέα Εθνική οδό έξω από το Μαυροβούνι, με την νότια έξοδο της παράκαμψης της Έδεσσας. Το συγκεκριμένο έργο μελετάται από την περίοδο Υπουργίας του Γιώργου Σουφλιά. Αναμένεται η εκταμίευση χρημάτων για τη χρηματοδότησή του.
Επόμενο σημαντικό οδικό έργο που συζητήθηκε ήταν η κάθετη σύνδεση της Πέλλας με την Εγνατία Οδό. Όπως τόνισε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, «η Πέλλα είναι η μόνη Περιφερειακή Ενότητα για την οποία δεν έχει προβλεφτεί άμεση πρόσβαση στην Εγνατία Οδό. Το γεγονός αυτό περιορίζει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής, παρά το γεγονός ότι αποτελεί σημαντικό εξαγωγικό κέντρο και τουριστικό πόλο».

Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας
Εν τω μεταξύ, σημαντικές εξελίξεις υπάρχουν για την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας. Το έργο έχει λάβει έγκριση υλοποίησης και εκκρεμεί έλεγχος από αρμόδια Επιτροπή της Γ.Γ. Υποδομών προκειμένου να προωθηθεί το έργο στην Γ.Γ. των ΣΔΙΤ, για την χρηματοδότησή του, μέσω της διαδικασίας συμπράξεων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Το έργο έχει χωροθετηθεί στην περιοχή του Ηρώου της Έδεσσας και αναμένεται, μαζί με το Διοικητήριο και τα έργα αναβάθμισης των ποταμοβραχιώνων που ολοκληρώθηκαν σχετικά πρόσφατα, να αναβαθμίσει περεταίρω τον αστικό ιστό στην συγκεκριμένη περιοχή της πόλης.

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Συνάντηση εργασίας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην έδρα του Υπουργείου, στην Αθήνα.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε εκτενώς όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη και οικονομία στην Πέλλα και συζήτησε για άμεσες λύσεις που χρειάζεται να δρομολογηθούν από το Υπουργείο. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο οικονομικό αδιέξοδο που βιώνουν οι παραγωγοί ροδάκινων, μετά από τις σοβαρές καταστροφές στο φυτικό τους κεφάλαιο, από τις απανωτές θεομηνίες κατά τη διάρκεια του έτους. Με στόχο την ανακούφιση των αγροτών, ο κ. Τζαμτζής ζήτησε από το Υπουργείο και τις συναρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθούν προκαταβολές αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες, καθώς και ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis). Η λήψη των συγκεκριμένων μέτρων είναι σημαντική και για τη βιωσιμότητα της τοπικής αγοράς, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα αγροτικά εισοδήματα αποτελούν τη βάση της οικονομίας της Πέλλας.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση