Είστε εδώ

Τεχνικά έργα στην Π.Ε. Πέλλας

06/12/2019

Αυτοψίες και προγραμματισμός νέων έργων υποδομής από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή

Συνοδευόμενος από τους επιβλέποντες των έργων και στελέχη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής πραγματοποίησε αυτοψίες σε σειρά τεχνικών έργων που υλοποιούνται από την ΠΕ Πέλλας. Συγκεκριμένα ο κ. Αντιπεριφερειάρχης βρέθηκε στην γέφυρα του Χειμάρρου Γράμμου, επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης–Έδεσσας, όπου εξειδικευμένο συνεργείο πραγματοποίησε εργασίες κοπής δέντρων, με στόχο την εξασφάλιση της ασφάλειας της οδού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, παραβρέθηκε, επίσης, στην περιοχή υλοποίησης του έργου της ΔΤΕ ΠΚΜ «Παρεμβάσεις για τη διατήρηση της διοχετευτικότητας και συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων των υδατορεμάτων Αλμωπίας» το οποίο αναμένεται να συμβασιοποιηθεί άμεσα. Το συγκεκριμένο έργο έχει προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ και περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων επί της κοίτης του ποταμού Ασπροποτάμου. Στόχοι του έργου, αναλυτικά, είναι:
• Η αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών Αριδαίας, Τσάκων, Ροδανιάς, Ξιφιανής και Υδραίας.
• Η προστασία των οδογεφυρών της Επαρχιακής οδού Έδεσσας - Αριδαίας και της Επαρχιακής Οδού Αριδαίας – Πολυκάρπης. Η μεν πρώτη λόγω δραματικής μείωσης της παροχετευτικότητας, η δε δεύτερη λόγω κινδύνου υποσκαφής και καθίζησης.
• Η ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων εμφάνισης καταστροφών λόγω πλημμυρών, καθώς και η δημιουργία συνθηκών οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, μέσω της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Ασπροποτάμου.
• Η μείωση της πιθανότητας απώλειας ανθρώπινης ζωής, κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων.

Συνάντηση Τζαμτζή με δήμαρχο Αλμωπίας
Ο κ. Δάνης Τζαμτζής είχε, επίσης, ειδική συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Χρήστο Μπάτση και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιώνν κ. Γιάννη Κετικίδη για τη συζήτηση μεγάλων έργων υποδομών με στόχο την βιώσιμη Ανάπτυξη. Αποτέλεσμα της συνεργασίας τους ήταν η δρομολόγηση συνεργασίας για την εξασφάλιση ασφαλούς οδικής πρόσβασης της Αλμωπίας προς το Χιονοδρομικό Κέντρο. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τζαμτζής ανέλαβε τη δέσμευση για την εκπόνηση μελέτης (μέσω προγραμματικής σύμβαση) για ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό έργο που θα διασχίζει το αγρόκτημα Κορυφής και θα συνδέει την Αλμωπία με το Χιονοδρομικό Κέντρο «Βόρας- Καϊμακτσαλάν». Είναι ένα έργο που θα συνδέει τους δύο σημαντικούς τουριστικούς πόλους της Πέλλας, συμβάλλοντας στην παραμονή και μετακίνηση των τουριστών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και διαχέοντας τα οφέλη μεταξύ πολλών διαφορετικών επιχειρήσεων εντός της Πέλλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής δήλωσε σχετικά: «Μας ενδιαφέρει εξίσου τόσο η καθημερινότητα των πολιτών και επισκεπτών της Πέλλας, όπως οι ασφαλείς μετακινήσεις τους, όσο και τα σημαντικά έργα υποδομής. Ο τουρισμός, μαζί με την αγροτική ανάπτυξη, είναι οι δύο βασικοί πυλώνες για την επιλογή των έργων προτεραιότητας που εντάσσουμε στο τεχνικό μας πρόγραμμα. Οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού, μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο όχι μόνο την εικόνα της περιοχής αλλά, κυρίως, τις συνθήκες, την ποιότητα ζωής και τις προοπτικές ανάπτυξης».

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση