Είστε εδώ

Βγαίνουν στους δρόμους τα τρακτέρ

27/01/2020

Αξίζει να βγούμε να παλέψουμε για τη ζωή και το μέλλον μας

Ήδη ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες και ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους.

Αύριο Τρίτη 28 Ιανουαρίου αναμένεται να παραταχθούν τρακτέρ στον κόμβο Γυψοχωρίου, ενώ και άλλοι αγροτικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα αποφάσισαν να ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις αυτή την εβδομάδα, βγάζοντας τα τρακτέρ στο οδικό δίκτυο, ενώ στόχο έχουν τη δυναμική παρουσία του κλάδου στη διεθνή έκθεση «Agrotica» στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου.

Η αρχή έγινε από τους αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με επίκεντρο τη Θεσσαλία, όπου παραγωγοί από την Καρδίτσα θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους το μεσημέρι στον αυτοκινητόδρομο Ε65, ενώ συνάδελφοί τους από την Λάρισα θα στήσουν μπλόκα την ίδια ώρα σε Τύρναβο, Φάρσαλα και Πλατύκαμπο.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα τους, το υψηλό κόστος παραγωγής, τις καθυστερήσεις των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, καθώς και τις υψηλές αφαλιστικές εισφορές.

Παράλληλα, μπλόκα πρόκειται να στηθούν μόνο στη Μεσσήνη (σταθμός Μεσσήνης και στο Ηράκλειο Κρήτης (Πραιτώρι). Πάντως, οι παραγωγοί θα συνεχίσουν τις συνελεύσεις τις επόμενες ημέρες όπου θα φανεί κατά πόσο θα έχουν τη διάθεση να συμμετάσχουν και άλλοι στις κινητοποιήσεις.

Το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Σημαντικός σταθμός στον αγώνα των αγροτών θα είναι το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια της έκθεσης «Agrotica», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Φλεβάρη στις 12 μ. στην Εμπορική Πύλη επί της Εγνατίας.

Απόφαση για συμμετοχή έχουν πάρει Ομοσπονδίες και Αγροτικοί Σύλλογοι από όλη τη χώρα, οι οποίοι με συνελεύσεις, εξορμήσεις, συσκέψεις σε χωριά, οργανώνουν τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο.
Για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 28/1 στις 11:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Την ίδια μέρα θα συνεδριάσει και η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, για να συζητήσει την πορεία των κινητοποιήσεων.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση