Είστε εδώ

Η Ελληνίδα στον Πόλεμο στα Γιαννιτσά

02/02/2020
Την περιοδική έκθεση του Υφυπουργείου Μακεδονίας Θράκης «Η Ελληνίδα στον Πόλεμο», εγκαινίασε και παρουσίασε στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών ο υπουργός Θεόδωρος Καράογλου.
 

 
Η έκθεση αναφέρεται στη συμβολή της Ελληνίδας στους εθνικούς αγώνες. Διαπερνά τη Νεότερη και Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία, από την Επανάσταση του ’21, τον Πόλεμο του 1897, το Μακεδονικό Αγώνα, τους Βαλκανικούς Πολέμους, τη Μικρασιατική Εκστρατεία, το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή της σύγχρονης Ελληνίδας στις Ένοπλες Δυνάμεις.
 

 
Οι παραβρισκόμενοι είχαν τη χαρά να ξεναγηθούν στην έκθεση από το συνταγματάρχη ε.α. Βασίλειο Νικόλτσιο ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τους πίνακες-εκθέματα, παραθέτοντας ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία.
 
Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν αναλάβει ο Βασίλειος Νικόλτσιος, ο μουσειολόγος Νικόλαος Νικόλτσιος, η μουσειολόγος Στέλλα Συλαίου, η ιστορικός Ευαγγελία Πάλλα και η φοιτήτρια αρχιτεκτονικής Αγγελική Καλιπτσίδη.
 
Το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζεται στην έκθεση είναι από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Πολεμικό Μουσείο, τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, το ίδρυμα Άκτια Νικόπολις, το Μουσείο Φωτογραφίας "Χρήστος Καλεμκερής", καθώς και τις προσωπικές συλλογές του Νικόλαου Νικόλτσιου, του Δημήτριου Γιαννόγλου, του Βασίλειου Νικόλτσιου και της Κατερίνας Πετρίδου.
 
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στα Γιαννιτσά έως τις 15 Φεβρουαρίου 2020.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα - Σάββατο: 18.00-21.00
Κυριακή: 11.00-14.00 και 18.00-21.00

 

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.