Είστε εδώ

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Τζιτζικώστας

25/02/2020

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Απόστολος Τζιτζικώστας με την ευκαιρία της εκλογής του στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η συνάντηση των δυο ανδρών έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για την εκλογή του και τις ευχές του για τα νέα του καθήκοντα.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ο προϋπολογισμός της, η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, το περιβάλλον και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η Ευρώπη των Πόλεων και των Περιφερειών κ.ά.

Υποδεχόμενος τον κ. Τζιτζικώστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε: «Κύριε Πρόεδρε με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αυτή τη φορά ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και θέλω να σας συγχαρώ πολύ περισσότερο διότι η εκλογή σας υπήρξε ομόφωνη, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό και για την Ελλάδα. Γνωρίζοντάς σας καλά όλα αυτά τα χρόνια θέλω να επισημάνω ότι είστε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Γνωρίζω την εμπειρία σας και γνωρίζω το όραμά σας. Ένα όραμα, το οποίο συμβαδίζει με αυτά που πρέπει να υπηρετήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών. Διότι η Ευρώπη των Περιφερειών, το πίστευα πάντα και το υποστήριζα από τότε που ήμουν Υπουργός, είναι η πιο κατάλληλη, πέρα από σκοπιμότητες, πολιτικές και άλλες, να υπηρετήσει το μεγάλο ευρωπαϊκό όραμα. Το όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, το όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, που δεν είναι άλλο από την ομοσπονδιακού τύπου Ευρώπη, πάντα με σεβασμό της εθνικής ταυτότητας και της κυριαρχίας των κρατών μελών. Μιας ομοσπονδιακού τύπου Ευρώπης, η οποία θα στηρίζεται στην αντιπροσωπευτική Δημοκρατία, στο κράτος δικαίου, στην υπηρεσία του κράτους δικαίου και των ανθρώπων».

Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «ως Έλληνας», όπως είπε, «για το ρόλο που διαδραματίσατε και τη συμβολή σας, το 2015, προκειμένου η χώρα μας να μείνει στον ευρωπαϊκό δρόμο για να μπορούμε τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσουμε ως χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο μέλλον της, σε μια συγκυρία πολύ κρίσιμη για εμάς, αλλά και ταυτόχρονα κρίσιμη για την ίδια την Ευρώπη».

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.