Είστε εδώ

Μέτρα για τον κορωνοϊό στην Έδεσσα

16/03/2020

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός, ο Δήμος Έδεσσας έχει πραγματοποιήσει απολύμανση σε όλους τους χώρους εξυπηρέτησης κοινού, όπως το Δημαρχείο, το πρώην Δημαρχείο Βεγορίτιδας, τα ΚΕΠ Έδεσσας και Άρνισσας. Επίσης, έχει πραγματοποιηθεί απολύμανση στις παιδικές χαρές όλου του Δήμου Έδεσσας, καθώς και σε κοινόχρηστους χώρους, παράλληλα με την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων που καλούν τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια. Οι απολυμάνσεις θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να περιορίσουμε κατά το δυνατό τη δυνατότητα εξάπλωσης του ιού.

Στην είσοδο του Δημαρχείου γίνεται θερμομέτρηση από εξειδικευμένο προσωπικό σε κάθε εισερχόμενο, ενώ όλο το προσωπικό φοράει γάντια.

Τα ΚΕΠ θα λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή, από 7:30 έως 15:00, σύμφωνα με κεντρική οδηγία, που αναφέρει επίσης ότι απαιτείται τηλεφωνική προσυνεννόηση, προκειμένου να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις και ο συνωστισμός.
Επιπλέον οι πολίτες έχουν την δυνατότητα μέσω της ηλεκτρονικής πύλης ermis.gov.gr να πραγματοποιούν αιτήματα ηλεκτρονικά στα ΚΕΠ.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, ανέφερε τα εξής:
«Ευχαριστούμε την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που ανταποκρίθηκε στις οδηγίες και έχει περιορίσει τις μετακινήσεις στο ελάχιστο δυνατό. Από την πλευρά μας λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα και τηρούμε πιστά τις οδηγίες της Κυβέρνησης. Συνεχίζουμε να απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να μείνουν στα σπίτια τους.
Επίσης, απευθύνω έκκληση στους πολίτες να μεταβαίνουν στο Δημαρχείο για την εξυπηρέτησή τους κατά τις ώρες 8:00 – 12:00. Όλοι μαζί μπορούμε να υψώσουμε τοίχος στον κορωνοϊό και να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε.
Τέλος, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, που είναι στις επάλξεις για την προστασία όλων μας
».

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση