Είστε εδώ

Διπλή πληρωμή από τον ΕΛΓΑ ζητάει ο Σταμενίτης

18/03/2020

Την πρόταση για διπλή πληρωμή από τον ΕΛΓΑ μέχρι τις αρχές Απριλίου και την καταβολή όλου του ποσού των αποζημιώσεων, και όχι μόνο του 65%, κατέθεσε με επιστολή του τόσο προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη Μάκη όσο και προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης. Μάλιστα ο κ. Σταμενίτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι λόγοι που καθιστούν αυτήν την απόφαση απαραίτητη.

Λόγω της έκτακτης κατάστασης που βρίσκεται η χώρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού και των μέτρων προστασίας που λαμβάνονται από την Πολιτεία, ο βουλευτής επισήμανε την αναγκαιότητα για ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε οι παραγωγοί να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην επόμενη περίοδο που, κατά γενική ομολογία, προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολη.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο βουλευτής: «Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, που βρισκόμαστε υπό την απειλή της ίδιας της ζωής, με τεράστιες αναταράξεις στην οικονομία αλλά και στην καθημερινότητας μας, οφείλουμε με αίσθημα ευθύνης να μεριμνήσουμε για όλες τις κοινωνικές ομάδες. Πρέπει να δράσουμε έγκαιρα και στο κομμάτι του πρωτογενούς τομέα ώστε οι παραγωγοί μας να ενισχυθούν, να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά το επόμενο διάστημα και το σημαντικότερο να είναι σε θέση να συνεχίσουν την παραγωγική διαδικασία».

Δεδομένων των επειγουσών συνθηκών που βιώνουμε, ο κ. Σταμενίτης ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων ενίσχυσης των παραγωγών με πρώτο βήμα την καταβολή των αποζημιώσεων:

  • διενέργεια δύο πληρωμών μέχρι το Πάσχα, σε περίπτωση που οι εκτιμητές-γεωπόνοι, δεν προλάβουν να καταχωρήσουν στο σύστημα όλα τα πορίσματα των ζημιών που απομένουν ως την ημερομηνία που έχει οριστεί η επόμενη πληρωμή του ΕΛΓΑ. Σε περίπτωση βέβαια, που ο όγκος των πορισμάτων περάσει στο σύστημα στην ώρα του τότε δεν υπάρχει ανάγκη για δεύτερη πληρωμή.
  • καταβολή όλου του ποσού (100%) της αποζημίωσης και όχι μόνο του 65%. Για τις πληρωμές που έχουν γίνει τους προηγούμενους μήνες να καταβληθεί το υπόλοιπο 35%.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.