Είστε εδώ

Ο Αγροτικός Σύλλογος «Ομόνοια» για την πανδημία

19/03/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΟΜΟΝΟΙΑ"

Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις και την κρίσιμη κατάσταση που υπάρχει στη χώρα μας με την πανδημία του νέου κορονοϊού καλούμε τους συνάδελφους αγρότες και κτηνοτρόφους να εφαρμόζουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό σύμφωνα με τις υποδείξεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
Ταυτόχρονα όμως αναρωτιόμαστε τώρα που σταμάτησαν τα τακτικά χειρουργεία, τι θα γίνει με όλους αυτούς που περίμεναν στις μακροχρόνιες λίστες; Τα ήδη υποστελεχωμένα Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας, καθώς επίσης και τα Κέντρα Υγείας της Πέλλας είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις αυξανόμενες απαιτήσεις, παρά τις υπερπροσπάθειες των υγειονομικών;

Επομένως όσο και αν ο καθένας από εμάς πρέπει με αίσθημα ευθύνης να εφαρμόσει τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις που δίνονται από το υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές, η αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της νόσου εξαρτάται πρώτα και κύρια από την κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Μόνο έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα αναγκαία περιστατικά, οι έκτακτες, αλλά και οι πάγιες ανάγκες για την υγεία του λαού.

Γι' αυτό διεκδικούμε:
• Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και άλλου προσωπικού, για να στελεχωθούν πλήρως το νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Πέλλας και να αυξηθεί ο αριθμός των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.
• Να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στην ύπαιθρο, ώστε να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο.
• Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.
• Να αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα Υγείας δωρεάν.

Ταυτόχρονα μαζί με τα παραπάνω μέτρα είναι αναγκαίο να παρθούν και κατάλληλα μέτρα οικονομικής στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων ώστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους όπως:
• Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.
• Να υπάρχει αποζημίωση και κάλυψη χαμένου εισοδήματος για προϊόντα που οφείλονται σε επιπτώσεις ή στα αναγκαία μέτρα για προφύλαξη από τον κορονοϊό (κεράσια, βερίκοκα, πρώιμα ροδάκινα-νεκταρίνια που η συγκομιδή τους θα ξεκινήσει σε ενάμιση μήνα).
• Να υπάρχει αποζημίωση, όπως και πρέπει να συμβεί για όλο τον ελληνικό λαό, για αγρότες - κτηνοτρόφους που θα νοσήσουν και δεν θα μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους ή να εκτελέσουν τις καλλιεργητικές φροντίδες.
• Χορήγηση αντίστοιχου βοηθήματος στην αγρότισσα μητέρα για όσο χρονικό διάστημα είναι υποχρεωμένη να βρίσκεται στο σπίτι λόγο κλειστών σχολείων.
• Να δοθεί περαιτέρω παράταση στην κατάθεση των δηλώσεων ΟΣΔΕ για αγρότες και κτηνοτρόφους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση