Είστε εδώ

Πότε ξεκινάει η εναέρια αντιχαλαζική προστασία

23/03/2020

Επικοινωνία Σταμενίτη με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ για την εφαρμογή της εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας

Η χθεσινή χαλαζόπτωση στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Κρύας Βρύσης του Δήμου Πέλλας και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα των Εσωβάλτων (Εσώβαλτα και Σταυροδρόμι) δημιουργεί μεγάλη αναταραχή στους τοπικούς παραγωγούς για ενδεχόμενες ζημιές στις καλλιέργειες. Ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί το μέγεθος της καταστροφής και υπάρχει ελπίδα το χαλάζι να περιορίστηκε στον οικισμό και όχι στις καλλιεργητικές εκτάσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες ωστόσο, φαίνεται ότι οι εν λόγω εκτάσεις δεν έμειναν ανεπηρέαστες.

Η εκδήλωση του φαινομένου προκάλεσε την έντονη ανησυχία των παραγωγών της ευρύτερης περιοχής σχετικά με την εφαρμογή της εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ.
Στα πλαίσια αυτά ο βουλευτής Πέλλας Σταμενίτης Διονύσης επικοινώνησε με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ, προκειμένου να ενημερωθεί αναφορικά με την εφαρμογή του μέτρου. Σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ, το προηγούμενο διάστημα υπήρξε κώλυμα από το Ελεγκτικό Συνέδριο σχετικά με το διαγωνισμό ανάθεσης του έργου, το οποίο όμως ξεπεράστηκε οριστικά στις 20 Μαρτίου. Συνεπώς, από τα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το μέτρο της εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας.

Όσον αφορά την άσχημη εξέλιξη στην Τοπική Κοινότητα των Εσωβάλτων, ο κύριος Σταμενίτης ζήτησε την άμεση καταγραφή της έκτασης της ζημιάς και την τάχιστη ολοκλήρωση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών προκειμένου, αν υπάρχουν παραγωγοί που έχουν πληγεί να αποζημιωθούν το ταχύτερο δυνατό. Δεδομένων βέβαια, των δύσκολων συνθηκών, στις οποίες βρίσκεται η χώρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση