Είστε εδώ

Απάντηση σε ερώτηση του ΚΚΕ για το νερό της Αριδαίας

28/03/2020

Απάντηση στην κοινοβουλευτική παρέμβαση βουλευτών του ΚΚΕ για το ακατάλληλο νερό στην πόλη της Αριδαίας (διαβάστε σχετικά εδώ) έδωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Αλμωπίας για την «αύξηση της περιεκτικότητας σε αρσενικό του νερού στο δίκτυο ύδρευσης», οι βουλευτές Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης ρωτούσαν τους αρμόδιους υπουργούς σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση ώστε να υδροδοτείται με κατάλληλο πόσιμο νερό η πόλη της Αριδαίας, ζητώντας παράλληλα την χορήγηση δωρεάν εμφιαλωμένου νερού στους κατοίκους μέχρι την επίλυση του προβλήματος.

Στην απάντησή του, ο υπουργός επισημαίνει ότι υπεύθυνος ύδρευσης είναι ο φορέας λειτουργίας του δικτύου και κοινοποίησε την απάντηση της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης.

Η ΔΕΥΑ Αλμωπίας, περιγράφει το πρόβλημα, υποδεικνύοντας ως αιτία την ύπαρξη αρσενικού στους υδροφόρους ορίζοντες της περιοχής και όχι κάποιο είδος ρύπανσης. Αποφασίστηκε διακοπή τροφοδοσίας του προβληματικού νερού των πηγών προς τη δεξαμενή και το πρόβλημα λειψυδρίας προσωρινά αντιμετωπίστηκε με σύνδεση αρδευτικής γεώτρησης στο δίκτυο ύδρευσης και αναμένονται τα αποτελέσματα από δείγματα που έχουν ληφθεί.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση