Είστε εδώ

Καραντίνα στην τοπική κοινότητα Φούστανης

01/04/2020

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Προστασίας Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και το Δήμο Αλμωπίας και ύστερα από εισήγηση του Δήμου Αλμωπίας, η τοπική κοινότητα Φούστανης τίθεται σε κατάσταση καραντίνας, από σήμερα Τετάρτη 1 Απριλίου στις 8 το βράδυ και για 14 ημέρες.
 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για λόγους Δημόσιας Υγείας της Κοινότητας Φούστανης, της Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου, του Δήμου Αλμωπίας, της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVΙD-19.
  • Περιορισμός κατ’ οίκον των κατοίκων και προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησης τους εκτός της Κοινότητας Φούστανης.
  • Τροφοδοσία και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και βοήθεια σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Εξασφάλιση της ελάχιστης απαραίτητης δραστηριότητας των κτηνοτρόφων και αγροτών της Κοινότητας Φούστανης, στo πλαίσιο της προστασίας και παρακολούθησης της υγείας και καθημερινής φροντίδας των ζώων και των αναγκαίων για την εποχή γεωργικών δραστηριοτήτων.

Ο έλεγχος εφαρμογής της απόφασης θα γίνεται από την η Ελληνική Αστυνομία.
 
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για λόγους Δημόσιας Υγείας ισχύει από σήμερα Τετάρτη 01-04-2020 στις 20:00 μ.μ. και για 14 ημέρες, μέχρι την 14-04-2020 και ώρα 20:00, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

 
Ο Δήμος Αλμωπίας θα βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της Φούστανης, με κάθε δυνατό και πρόσφορο μέσο. Ήδη έχει δημιουργηθεί δημοτική δομή φροντίδας και μέριμνας: «Ομάδα διαχείρισης και αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοιού COVID- 19 και της ανάγκης περιορισμού διάδοσης του στο Δήμο Αλμωπίας» με αντικείμενο:
1. καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν
2. καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους
3. εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. α)
4. δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. β)
5. δωρεάν σίτιση απόρων και ευπαθών ομάδων
6. εξυπηρέτηση για θέματα παροχής ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται σε καραντίνα.
7. συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους
8. λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων των περ. α) και β)
9. διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περ. α) και β) (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ
10. κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.
 
Οι κάτοικοι της Φούστανης και όλοι όσοι έχουν ανάγκη φροντίδας, μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 2384350211 και 2384350202 και στο e-mail: syzefxis@0598.syzefxis.gov.gr
 

Συνδημότες και συνδημότισσες,
 
Τώρα είναι η ώρα της απόλυτης ευθύνης. Της συλλογικής και πρώτα από όλα της ατομικής ευθύνης. Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι μένουμε σπίτι!
Η κατάσταση είναι σοβαρή αλλά ακόμη αναστρέψιμη.
 
Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί γιατί θα είναι ο καθένας μόνος του!
 
Υπενθυμίζουμε ότι οι λαϊκές αγορές δε θα λειτουργήσουν, απόφαση απαραίτητη και απαιτητή από τους κανόνες της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.
 
Χρήστος Μπάτσης
Δήμαρχος Αλμωπίας

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση