Είστε εδώ

Συνδεδεμένες ενισχύσεις για το αιγοπρόβειο γάλα

06/04/2020

Μέχρι τη Μ. Τετάρτη η καταβολή των συνδεδεμένων ενισχύσεων για το αιγοπρόβειο γάλα

Σε επικοινωνία που είχε το απόγευμα της Κυριακής ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης με τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Μελά, ενημερώθηκε ότι το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη ο Οργανισμός θα προχωρήσει στην καταβολή των συνδεδεμένων ενισχύσεων για το αιγοπρόβειο γάλα.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την οικονομική ρευστότητα των κτηνοτρόφων ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα καταβάλλει τα ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Σημειώνεται ότι ο κλάδος της κτηνοτροφίας βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πρώτες επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού στη χώρα μας και για αυτό γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε οι κτηνοτρόφοι να ενισχυθούν.

Από την πλευρά του ο κ. Σταμενίτης σε ερώτηση του την περασμένη Παρασκευή (03.04.2020), προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επανάφερε, μέσα σε άλλα, και το ζήτημα της λήψης μέτρων στήριξης τους εισοδήματος των κτηνοτρόφων. Σε συνέχεια της ερώτησης που είχε καταθέσει στις 20.03.2020, ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό ότι τα πρώτα δείγματα στην αγορά είναι εξαιρετικά αποθαρρυντικά καθώς μέχρι σήμερα τα προβλήματα που εντοπίζονται είναι:

  • Η κατά πολύ, σε σχέση με πέρυσι, μειωμένη τιμή πώλησης των αμνοεριφίων
  • Η στασιμότητα στη σφαγή των αμνοεριφίων
  • Ο συνολικός επαναπρογραμματισμός των παραγώγων, οι οποίοι θα αναγκαστούν να διατηρήσουν και να εκθρέψουν περισσότερα αμνοερίφια, με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους παραγωγής και τη σημαντική απώλεια εισοδήματος

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο κ. Σταμενίτης δήλωσε: «Η καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη είναι μια απόφαση που αποδεικνύει ότι τόσο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ επεξεργάζονται τους τρόπους ώστε να στηριχθεί η κτηνοτροφία – αιγοπροβατοτροφία. Το Υπουργείο βρίσκεται στο στάδιο εξέτασης της κατάστασης προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που θα υπάρξει στον κλάδο, ώστε σε δεύτερο στάδιο να προχωρήσει στις ενισχύσεις».

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση