Είστε εδώ

Πώς θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές

14/04/2020

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η ανάπτυξη των πάγκων των παραγωγών και των επαγγελματιών πωλητών θα γίνεται σε απόσταση τουλάχιστον 5,00 μέτρων μεταξύ τους, με τον ενδιάμεσο χώρο ελεύθερο από αντικείμενα, ενώ οι θέσεις που καταλαμβάνουν εθιμοτυπικά δεν ισχύουν και υποχρεούνται να μετακινηθούν όλοι ώστε να προκύψει η απόσταση.

Οι συμμετέχοντες στις λαϊκές αγορές υποχρεούνται να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και να προτρέπουν τους πελάτες να μην αγγίζουν τα προϊόντα, και όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο να τους προμηθεύουν με αντισηπτικό υγρό ή/και γάντια μιας χρήσης.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι η λαϊκή αγορά στην οποία παρατηρείται μη συμμόρφωση με τις νέες διατάξεις θα κλείνει οριστικά.

Επέκταση λαϊκών αγορών στο δήμο Πέλλας
Παράλληλη υπαίθρια λαϊκή αγορά θα λειτουργήσει στα Γιαννιτσά λόγω των εκτάκτων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, μέχρι 12 Μαΐου 2020.
Ουσιαστικά πρόκειται για επέκταση της υπάρχουσας σε τμήμα της οδού Κολοκοτρώνη μέχρι την διασταύρωσή της με την οδό Παλαιολόγου, καθώς και σε τμήμα της οδού Τσακμάκη μέχρι και το τέλος του κτιρίου του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) Γιαννιτσών.

Στην Κρύα Βρύση η παράλληλη λειτουργία της λαϊκής αγοράς αφορά τμήμα της οδού Αισχύλου από την διασταύρωσή της με την οδό Παπατζανέτη μέχρι την διασταύρωσή της με την οδό Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με όλες τις νέες διατάξεις για την λειτουργία των λαϊκών αγορών, και λόγω των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού, δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή στην λαϊκή αγορά σε παραγωγούς και επαγγελματίες που δεν περιέχονται στις λίστες (δείτε εδώ για Γιαννιτσά και Κρύα Βρύση) της ανακοίνωσης του Δήμου Πέλλας.

Ο Δήμος Πέλλας, κάνει υπέρμετρη προσπάθεια προκειμένου να μην υπάρξει καμία αφορμή που θα οδηγήσει σε κλείσιμο λαϊκής αγοράς του δήμου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δημότες αλλά και να μην πληγούν οικονομικά οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες. Για τον λόγο αυτό θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι.
 
Λαϊκές αγορές στο δήμο Σκύδρας
Ο Δήμος Σκύδρας ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθούν οι λαϊκές αγορές της Καλής και της Σκύδρας, αντίστοιχα, τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου και το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου 2020, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν για την καταπολέμηση και την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Παρακαλούνται οι παραγωγοί – επαγγελματίες των λαϊκών αγορών και οι καταναλωτές να τηρήσουν σχολαστικά τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας.
 
Ούτε αυτή την εβδομάδα στην Αλμωπία
Με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των δημοτών, λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα υγειονομικά δεδομένα της περιοχής και μετά από προτροπή του Υφυπουργού κ. Νίκου Χαρδαλιά, υπεύθυνου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι λαϊκές αγορές του Δήμου Αλμωπίας θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα (21/04/2020).

Ο Δήμος Αλμωπίας κατανοεί την οικονομική δυσπραγία των επαγγελματιών των λαϊκών αγορών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και ελπίζει ότι πολύ σύντομα οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες ώστε να επιστρέψουν την επιστροφή στην κανονικότητα.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.