Είστε εδώ

Βαρβαρότητα η κακοποίηση ζώων

25/04/2020

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία επαναλαμβανόμενα κρούσματα θανάτωσης αδέσποτων ζώων από ασυνείδητους, που πετούν φόλες στους δρόμους για να δηλητηριάσουν τα ζώα. Πρόσφατα, αστυνομικοί εντόπισαν και μετέφεραν στον κτηνίατρο ζώο σε πολύ κακή κατάσταση.
Πέρα από τις διαμαρτυρίες μεμονωμένων πολιτών, φιλοζωικών οργανώσεων και ενημέρωσης από τους κτηνιάτρους, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμος Πέλλας.

Πράξεις αποτρόπαιες και καταδικαστέες η βαρβαρότητα και κάθε ενέργεια κακοποίησης και θανάτωσης ζώων
Ο δήμος Πέλλας ανταποκρινόμενος στις υποχρεώσεις του εφαρμόζει πρόγραμμα διαχείρισης- περίθαλψης αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Για την επίβλεψη και τη φροντίδα των τετράποδων συνεργάζεται άψογα με τους Φιλοζωικούς Συλλόγους, έχει συνάψει συνεργασία με κτηνιάτρους της περιοχής, ενώ στο έργο του συνδράμουν εθελοντές φιλόζωοι πολίτες. Έχει τοποθετήσει ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα σε διάφορα σημεία του δήμου καθώς και ενημερωτικές πινακίδες.

Ο δήμος Πέλλας σύμφωνα με τα επίσημα δημοσιοποιημένα στοιχεία του ΥΠΑΑΤ, είναι ο 2ος επαρχιακός δήμος πανελλαδικά σε δαπάνες για ζωοτροφές, στειρώσεις, τσιπαρίσματα, αποπαρασιτώσεις και εμβολιασμούς .
Παράλληλα, επεκτείνεται σύντομα το υπάρχον καταφύγιο προκειμένου να δημιουργηθεί ένας αξιοπρεπής χώρος προσωρινής διαμονής όλων των αδέσποτων ζώων. Στόχος μας είναι αφενός η καταγραφή και η σταδιακή μείωση των αδέσποτων πληθυσμών και αφετέρου η ευζωία τους.

Δυστυχώς όμως υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν φιλική σχέση με τα ζώα. Η βαρβαρότητα και κάθε ενέργεια κακοποίησης και θανάτωσης ζώων είναι πράξεις αποτρόπαιες και καταδικαστέες και δεν ταιριάζουν ούτε με τη συλλογική
προσπάθεια, ούτε με την ευαισθησία των πολιτών του δήμου μας. Το πρόβλημα της αύξησης του αριθμού αδέσποτων δεν λύνεται με δηλητηριάσεις, αλλά με τη συνεργασία όλων μας.

Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα δείχνει τον πολιτισμό και την παιδεία της κοινωνίας μας.
Επίσης, σας γνωστοποιούμε ότι το αστυνομικό τμήμα αυτεπαγγέλτως θα πράξει τα νόμιμα.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση