Είστε εδώ

Επικοινωνία Καρασμάνη με υπουργό Περιβάλλοντος

10/05/2020

Δασικοί χάρτες και θέσεις εργασίας για δασεργάτες υλοτόμους

Στο πλαίσιο χθεσινής επικοινωνίας του με τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, ο Γιώργος Καρασμάνης του έθεσε και δύο σημαντικά θέματα:

Πρώτον, την αξιοποίηση του Μέτρου 8 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης προϋπολογισμού 226 εκατομμυρίων που εκπονήθηκε επί υπουργίας Καρασμάνη και αφορά επενδύσεις στην ανάπτυξη δασικών περιοχών και στη βελτίωση της βιωσιμότητα των δασών μας – θέμα για το οποίο τον είχε ενημερώσει από το φθινόπωρο του 2019. Και δεύτερον, την άρση των αδικιών σε βάρος ιδιοκτητών αγροτικής γης, με την ευκαιρία της ψήφισης του κυβερνητικού Νομοσχεδίου για το Περιβάλλον.
Ο Κωστής Χατζηδάκης ενημέρωσε τον πρώην Υπουργό ότι το Μέτρο 8 με τα υπομέτρα 8,3 και 8,4 έχουν προκηρυχθεί μετά από 5 χρόνια που η προηγούμενη Κυβέρνηση τα είχε αφήσει να ¨αραχνιάζουν¨ στα Ταμεία των Βρυξελλών. Πρόκειται για ένα μέτρο – ανάσα για τις τοπικές κοινωνίες και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε δασεργάτες – υλοτόμους.

Για το δεύτερο θέμα, ο Γιώργος Καρασμάνης συνεχάρη τον Υπουργό, καθώς με το ψηφισθέν Νομοσχέδιο για το Περιβάλλον, έδωσε επιτέλους λύση σε χιλιάδες ιδιοκτήτες αγροτικής γης (του Νομού μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας), οι οποίοι αν και είχαν αποκτήσει τα χωράφια τους από απαλλοτριώσεις, διανομές και αναδασμούς, είδαν τις περιουσίες τους να χαρακτηρίζονται ως δασικές, γεγονός που τους οδήγησε στην κατάθεση δασικών αντιρρήσεων, αλλά και στον εξαναγκασμό να αιτηθούν εξαγορά της ίδιας τους της γης.
Είναι γνωστό ότι ο Γιώργος Καρασμάνης κατά τη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών σε εφαρμογή του Ν. 4389/2016, είχε επιδοθεί σ’ έναν συνεχή αγώνα με αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη και οι παραλείψεις της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Οι προσπάθειες του πρώην Υπουργού που συνεχίσθηκαν με την ανάληψη της Κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, τελικά απέδωσαν καρπούς με την ψήφιση στην Βουλή του Νομοσχεδίου.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.