Είστε εδώ

Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με ΕΛΓΑ

16/05/2020

Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με ΕΛΓΑ για τα πορίσματα και τις πληρωμές της Πέλλας

Σειρά επαφών με τη διοίκηση και παράγοντες του ΕΛΓΑ είχε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης, συμπεριλαμβανομένων του Προέδρου του οργανισμού κ. Αντρέα Λυκουρέντζου και της προϊσταμένης του υποκαταστήματος Βέροιας, κα. Μαρίας Παππά, για τα ζητήματα των ασφαλισμένων της Πέλλας.

Όπως προκύπτει από τις επαφές του Λάκη Βασιλειάδη, ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης των πορισμάτων για όλες τις δηλώσεις ζημιών έως 31 Δεκεμβρίου 2019, για όλα τα τοπικά διαμερίσματα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Η ανάρτηση των πορισμάτων για όσα τοπικά διαμερίσματα δεν έχουν αναρτηθεί ακόμα στην ειδική εφαρμογή η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του οργανισμού, θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας.

Αναφορικά με τις πληρωμές, αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταβολή του 65% έως τις 22 Μαΐου, για όσα πορίσματα του 2019 εκκρεμούν. Ο Βουλευτής ζήτησε από τους αρμόδιους την όσο το δυνατό ταχύτερη καταβολή και του υπολοίπου 35% των πορισμάτων, ένα δίκαιο αίτημα το οποίο έχει θέσει και σε συνομιλίες του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη ήδη από τις 7 Απριλίου, και το οποίο θα δώσει ρευστότητα στους παραγωγούς και θα επαναφέρει την κανονικότητα που διατάραξαν με την τμηματική καταβολή και την αργοπορημένη εξόφληση οι διοικήσεις επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τέλος, στην επικοινωνία του με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ τόνισε για μια ακόμα φορά την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών στον Οργανισμό. Επεσήμανε ξανά την αξία της ψηφιακής αναβάθμισης του Οργανισμού, ώστε τα πορίσματα να εκδίδονται στην ώρα τους και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις όπως αυτές που παρατηρούνται συστηματικά τα τελευταία χρόνια. Υπογράμμισε τη σημασία της επικαιροποίησης του Κανονισμού του ΕΛΓΑ για εναρμόνισή του με τη σύγχρονη εποχή και τις επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος. Μετά τα τέλη Μαΐου αναμένονται εξελίξεις, καθώς, όπως αναφέρει και ο Υπουργός στην απάντησή του στην Ερώτηση 4334/19-2-2020 του Βουλευτή, θα ολοκληρώσει το έργο της η ομάδα εργασίας για τη μελέτη του θεσμικού πλαισίου των γεωργικών ασφαλίσεων και την υποβολή γνωμοδοτικού χαρακτήρα δεδομένων και προτάσεων προς τον Υπουργό και τη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση