Είστε εδώ

Τι γίνεται με την εστίαση

18/05/2020

ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ – ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης και οι εργαζόμενοι σε αυτά, εφόσον είναι οι μόνες επιχειρήσεις που παραμένουν σε οικονομική καραντίνα…. Ακόμη και τα εμπορικά κέντρα με έκτακτη απόφαση ανοίγουν 15 ημέρες πιο μπροστά από την προγραμματισμένη έναρξη. Έτσι από την Δευτέρα 18 Μαΐου ανοίγει όλη η εμπορική αλυσίδα, ενώ ήδη άνοιξαν λόγω θερμοκρασιών και οι οργανωμένες παραλίες σε όλη την Ελλάδα.

Η εστίαση αποτελεί σημαντικό κομμάτι εργασίας και επιβάλλεται να ανοίξει άμεσα. Επιτρέπεται ο συνωστισμός στα εγκαίνια των πλατειών όταν αποτελούν πολιτικές φιέστες, ενώ στις καθημερινές συναντήσεις στις λαϊκές πλατείες έχει τον πρώτο λόγο η αστυνομία. Επιτρέπεται η λειτουργία των οργανωμένων παραλιών και beach bar και η εστίαση παραμένει κλειστή. Ανοίγουν τα Mall που αποτελούν κλειστούς χώρους μεγάλης έκτασης και οι ιδιοκτήτες καφετεριών και εστιατορίων βρίσκονται σε απόγνωση.

Τα Γιαννιτσά είναι μια πόλη που η οικονομία τους στηρίζεται στην εστίαση. Τα μαγαζιά της προσφέρουν διασκέδαση, καλό φαγητό και μαγαζιά καφέ με ωραία διακόσμηση και καλή μουσική. Έτσι ανέπτυξαν την οικονομία τους, που μαζί με την εύφορη γη τους ξεπέρασαν κάθε κρίση. Αυτές τις ημέρες οι ιδιοκτήτες υπολογίζουν με χαρτί και μολύβι τις υποχρεώσεις με τις οποίες θα έρθουν αντιμέτωποι, αλλά και τα νέα δεδομένα που φέρνει στον τομέα τους η κρίση στην υγεία. Είναι δεδομένο ότι η χρονιά θα είναι δύσκολη και ειδικά με τα μέτρα των αποστάσεων κι αυτό σημαίνει λιγότερα μεροκάματα και για τα νέα παιδιά που αναζητούν δουλειά στην εστίαση. Άμεσα είναι και τα οικονομικά προβλήματα στην αλυσίδα καταστημάτων που προμηθεύουν υλικά στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Ένας χώρος που επηρεάζει πολλούς μικρούς επιχειρηματίες.

Με βάση όλα αυτά και τα έξοδα που «τρέχουν» επιβάλλεται υποστήριξη και από τους δήμους στα τέλη πεζοδρομίου και στον δημοτικό φόρο, τουλάχιστον για τους μήνες που τα καταστήματα δεν λειτουργούν. Οι λογαριασμοί περιμένουν κάτω από τις κλειστές πόρτες των καταστημάτων. Επιβάλλεται λοιπόν το άνοιγμα των καταστημάτων άμεσα, καθώς και οδηγίες για την λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων, γιατί όσο υπάρχει καθυστέρηση, συνεχίζονται οι ακυρώσεις.

Από το γραφείο τύπου ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση