Είστε εδώ

Σοκ από την έξαρση κρουσμάτων COVID-19

09/09/2020

Σήμερα ανακοινώθηκαν 248 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα.
Τα 225 είναι εγχώρια και από αυτά, τα 25 κρούσματα καταγράφονται στην Π.Ε. Πέλλας, προκαλώντας προβληματισμό καθώς συνεχίζεται η αυξανόμενη τάση των τελευταίων ημερών.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στην περιοχή μας υπάρχουν εστίες «υπερμετάδοσης», όπως χαρακτηρίζεται και η μονάδα επεξεργασίας φρούτων στα Γιαννιτσά, που έχει εμφανίσει υψηλό αριθμό κρουσμάτων όχι μόνο στην Πέλλα, αλλά και στους όμορους νομούς μεταξύ των εργαζομένων που μετακινούνται με λεωφορεία.
Η επιχείρηση οικειοθελώς ανέστειλε τη λειτουργία της μονάδας για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, ενώ κλιμάκια του ΕΟΔΥ έσπευσαν στην περιοχή, για δειγματοληψία και ιχνηλάτηση.

Παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα από τον ΕΟΔΥ, η Πέλλα σήμερα έχει σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση πανελληνίως, δεν έχουν ανακοινωθεί νέα μέτρα από την Πολιτική Προστασία, χωρίς βέβαια να αποκλείεται κάτι στο άμεσο μέλλον.


Εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς την ερχόμενη Δευτέρα, ο δήμος Πέλλας προχώρησε σε εργασίες καθαριότητας και απολύμανσης στις αυλές των σχολείων. Έντονη ανησυχία εκφράζουν γονείς και εκπαιδευτικοί, καθώς οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας για μάσκες και παγούρια χωρίς να μοιραστούν οι μαθητές σε περισσότερες τάξεις, κρίνονται μάλλον ανεπαρκείς.

Μέτρα ουσιαστικής προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων
Με αφορμή τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις με την καταγραφή δεκάδων κρουσμάτων κορονοϊού σε εργαζόμενους στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας «Παυλίδης» στα Γιαννιτσά, η Τ.Ε. Πέλλας του ΚΚΕ τονίζει την ανάγκη διεκδίκησης μέτρων ουσιαστικής προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

Η πρόσφατη αυτή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί σε πολλές που καταγράφονται σε μαζικούς χώρους δουλειάς, όπως είναι τα εργοστάσια και τα σούπερ μάρκετ. Η κυβέρνηση της ΝΔ, απόλυτα συνεπής με το σύστημα που υπηρετεί, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, φάνηκε ικανότατη στο να δώσει προνόμια στις μεγάλες επιχειρήσεις, την ίδια ώρα που κουνά το δάχτυλο στο λαό και μιλά για «ατομική ευθύνη». Είναι υποκριτική η στάση κυβέρνησης και εργοδοσίας που εκ των υστέρων προσπαθούν να φανούν «συνεπείς και με αίσθημα ευθύνης», αφού καθημερινά οι εργαζόμενοι εξαναγκάζονται από την εργοδοσία να κρατήσουν κρυφά τα κρούσματα που εμφανίζονται, την ίδια ώρα που τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται «λάστιχο» για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η εύλογη ανησυχία και ο φόβος μπροστά στο ενδεχόμενο η πανδημία να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και στο νομό μας, τώρα πρέπει να γίνουν απαίτηση, διεκδίκηση για άμεσα μέτρα αποφασιστικής στήριξης:

 • Να λειτουργήσουν και τα δυο Νοσοκομεία του Νομού μας με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες , και οι οποίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες την καλοκαιρινή περίοδο, με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες σε ιατρικό , νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Να υπάρχουν επαρκή κρεβάτια ΜΕΘ στελεχωμένα.
 • Να καταργηθεί κάθε πληρωμή και συμμετοχή του λαού, για νοσηλεία, εξετάσεις, φάρμακα.
 • Να γίνουν μαζικά προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας υγειονομικού κι άλλου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, στο ΕΚΑΒ, στην υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι”.
 • Να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλοι οι εργαζόμενοι στην υγεία, που εργάζονται με παντός είδους προσωρινές σχέσεις εργασίας. Να μη γίνει καμιά απόλυση!
 • Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία, που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
 • Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή, σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.
 • Να αναπτυχθούν τουλάχιστον 3.500 κρεβάτια ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία.
 • Να εξασφαλιστεί η αναγκαία ποσότητα και ποιότητα προστατευτικών μέσων, υγειονομικό υλικό κλπ.
 • Τεστ με αποκλειστική ευθύνη κράτους και εργοδοσίας σε όλους τους εργαζόμενους του εργοστασίου και στις οικογένειές τους. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ στις περιοχές από όπου προέρχονται οι εργαζόμενοι.
 • Καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις. Καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης.

Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ

Απολύμανση στις αυλές σχολείων από το δήμο Πέλλας

Plain text

 • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
 • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση