Είστε εδώ

Καθημερινός αγώνας επιβίωσης

21/09/2020

Η επιδημία του κορωνοϊού και τα υγειονομικά μέτρα που εφαρμόζονται σε ολόκληρη τη χώρα, έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους ανθρώπους της εστίασης και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που μαζί με τον τουρισμό οδηγούνται στην καταστροφή. Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών Δήμου Πέλλας είχε δύο συναντήσεις με μέλη του Σωματείου Εστίασης και Καταναλωτών Πέλλας «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» την εβδομάδα που πέρασε με στόχο την προώθηση αιτημάτων του κλάδου που δίνει καθημερινό αγώνα επιβίωσης.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με τους εκπροσώπους του Σωματείου να εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον του κλάδου που δείχνει δυσοίωνο και αβέβαιο. Από την πλευρά μας συμπαραστεκόμαστε στα προβλήματα του κλάδου, ενώ ήδη γνωστοποιήσαμε στο Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ τα αιτήματα των ανθρώπων του χώρου, που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε κλάδο.

Η στοχοποίηση του κλάδου είναι δεδομένη, δεν υπάρχει κανένα πλάνο στήριξης, παρά μόνο μεταφοράς των χρεών και των υποχρεώσεων. Τα περίφημα 800άρια της καραντίνας, τα μοιράστηκαν συνέταιροι, με αποτέλεσμα ολόκληρες οικογένειες να κληθούν να επιβιώσουν ακόμα και με 200 ευρώ. Δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική μελέτη των μέτρων απαγόρευσης. Οριζόντια μέτρα σε ωράρια και αποκλεισμούς δεν οδηγούν πουθενά.

Δυστυχώς οι εργαζόμενοι στην εστίαση και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων δεν έχουν ακούσει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης. Από τον περασμένο Μάρτιο προσπαθούν να επιβιώσουν. Ακόμη και το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι δάνειο και όχι επιδότηση. Επειδή ακούσαμε πολλά από τα στελέχη της κυβέρνησης, διαβεβαιώνουμε ότι όσα ζητούν οι άνθρωποι της εστίασης, είναι τα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωση ενός κλάδου, που απασχολεί στο σύνολό του, μαζί με τα συναφή και συνεργαζόμενα επαγγέλματα, σχεδόν ένα εκατομμύριο εργαζομένους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι τους συνεισφέρουν σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας.

Τα μικρά μαγαζιά, για φαγητό, ποτό, καφέ, είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, της κοινωνικοποίησης και του πολιτισμού μας. Το ερώτημα είναι κ. Μητσοτάκη: Θέλουμε να επιβιώσουν όλες αυτές οι επιχειρήσεις τον χειμώνα ή να καταστεί η πόλη μας ένα νεκροταφείο; Όπως και σε όλη τη χώρα.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών, επισημαίνουμε την ανάγκη να μείνουμε ασφαλείς και όρθιοι. Η αγορά μας χρειάζεται ΑΜΕΣΗ στήριξη κι από μας. Μεταξύ μας μόνο μπορούμε να κρατηθούμε ζωντανοί. Στηρίζουμε τα μαγαζιά της πόλης μας, στηρίζουμε την αγορά του τόπου μας.

Γραφείο Τύπου Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών δήμου Πέλλας

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.