Είστε εδώ

Να μειωθούν τα ένσημα για επίδομα ΟΑΕΔ εποχικών

21/09/2020

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ

Προς:
Τον Διοικητή του OAEΔ, κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη

Κοινοποίηση:
κ. Γεώργιο Καρασμάνη, βουλευτή Ν. Πέλλας
κ. Διονύσιο Σταμενίτη, βουλευτή Ν. Πέλλας
κ. Βασίλειο Βασιλειάδη, βουλευτή Ν. Πέλλας
κ. Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτή Ν. Πέλλας

Θέμα:
Μείωση των ενσήμων σε 50 για το επίδομα ανεργίας και για όσους εργάζονται σε εποχιακά εργοστάσια σε μεταποιητικές Βιομηχανίες όπως, κονσερβοποιία, Διαλογητήρια κ.λ.π.
 
 
Μεταξύ των μέτρων που ανακοινωθήκαν είναι η μείωση του απαιτούμενου αριθμού ενσήμων από 100 σε 50 για το επίδομα ανεργίας στους εποχιακά εργαζόμενους σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα.

Υπάρχει όμως ένας σημαντικός αριθμός εποχιακά απασχολουμένων εργατών σε μεταποιητικές Βιομηχανίες όπως, κονσερβοποιία, Διαλογητήρια κ.λ.π. που εργάζονται μόνο κατά τους θερινούς μήνες σε περιοχές όπως ο Νομός Πέλλας , με υψηλό ποσοστό ανεργίας. Οι εργαζόμενοι αυτοί αδυνατούν να βρουν εργασία για τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, πράγμα που έχει οδυνηρότατες οικονομικές συνέπειες τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειες τους.

Ταυτόχρονα όπως γνωρίζετε η φετινή χρονιά υπήρξε καταστροφική λόγω των παγετών, χαλαζοπτώσεων και των ακραίων γενικά καιρικών φαινομένων με αποτέλεσμα να μειωθεί η παραγωγή και οι εργαζόμενοι σ’ αυτά τα εργοστάσια να μη καταφέρουν να συμπληρώσουν το όριο των 100 ημερομισθίων για να λάβουν το επίδομα ανεργίας. Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις εργαζομένων που δεν καταφέρνουν να μαζέψουν ούτε τα 50 ένσημα που απαιτούνται για τη θεώρηση του βιβλιαρίου Υγείας επιπρόσθετα την φετινή χρονιά , μέσα στις συνθήκες τις πανδημίας του κορωνοϊού.

Για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα από το κράτος με ανάλογη ρύθμιση για τους εργαζομένους στα εποχιακά εργοστάσια μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. που δεν συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις για τη λήψη του επιδόματος ανεργίας. Ζητάμε άμεσα την ένταξη και αυτών των εργαζομένων στο μετρό της μείωση του απαιτούμενου αριθμού ενσήμων από 100 σε 50 για το επίδομα ανεργίας

Από την διοίκηση του Ε.Κ Π.Ε Π

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση