Είστε εδώ

Πληρωμή των παραγωγών σπαραγγιού από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

25/09/2020

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ προς τους δικαιούχους πληγέντες παραγωγούς σπαραγγιού. Αυτό προέκυψε μετά από επικοινωνία του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκη Βασιλειάδη με το γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Σημειώνεται ότι Βουλευτής είχε διαπιστώσει από την πρώτη στιγμή τα εκτεταμένα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία και ειδικότερα η χρονική συγκυρία του ξεσπάσματός της στη χώρα μας και την Ευρώπη. Ήδη από τα τέλη Μαρτίου είχε πραγματοποιήσει σειρά παρεμβάσεων στα αρμόδια Υπουργεία, μεταξύ των οποίων και η κατάθεση της Κοινοβουλευτικής Ερώτησης 5331 με θέμα «Επιπτώσεις της πανδημίας και ενδεχόμενη απώλεια εισοδήματος των παραγωγών σπαραγγιού».

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες φορέως και Κυβέρνησης, αποφασίστηκε η αποζημίωση των παραγωγών με ποσό 4.725.000 € το οποίο αναλύεται σε περίπου 275€ ανά στρέμμα. Ο Λάκης Βασιλειάδης παρακολουθεί καθημερινά όλα τα ζητήματα των παραγωγών και θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για τη δίκαιη βοήθεια σε όλα τα προϊόντα που επλήγησαν από τη διαταραχή που προκάλεσε η πανδημία στην αγορά.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση