Είστε εδώ

Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

29/09/2020

Την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε τον Αγιασμό της ενάρξεως των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Ρωμανός ο Μελωδός» για το διδακτικό έτος 2020-21. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών (Μητρόπολη) στο ενοριακό κέντρο του οποίου στεγάζονται τα γραφεία της Σχολής στα Γιαννιτσά και γίνονται μαθήματα.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε επιτυχία στο έργο της Σχολής ευχόμενος να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα αυτή την χρονιά όλα τα μαθήματα. Προανήγγειλε επίσης ότι στις 14 και 15 Οκτωβρίου ο χορός της Σχολής θα ψάλλει στις ιερές ακολουθίες για την ανακομιδή των τιμίων λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου επισκόπου Εδέσσης, οι οποίες θα τελεσθούν στον ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης.

Στον Αγιασμό μετείχαν ο Πρωτοπρ. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης (δρ.Θ.) καθηγητής και μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής της Σχολής, ο ιεροδιάκονος Νίκανδρος Πρίτσκας, ο κ. Αθανάσιος Δημητρίου επίσης μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής και Γραμματέας της Σχολής, ο Διευθυντής της Σχολής Πρωτοψάλτης Αριστοτέλης Βογιατζόγλου, καθηγητές της Σχολής, μαθητές και γονείς.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση