Είστε εδώ

Λύση στο ζήτημα της επιδότησης ανεργίας των εποχιακά εργαζομένων

21/12/2020

Λύση στο ζήτημα της επιδότησης ανεργίας των εποχιακά εργαζομένων δίνει το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων. Στο Άρθρο 89 του Σχεδίου Νόμου που συζητείται σήμερα στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προβλέπεται ότι κατ’ εξαίρεση, ειδικά για το 2020 αρκούν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση κλάδου ανεργίας του ΟΑΕΔ για την επιδότηση ανεργίας, αντί των 100 ημερών που ισχύουν κανονικά.

Αναφορικά με το ζήτημα, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:
«Η ρύθμιση αυτή αφορά απασχολούμενους σε τουριστικά, επισιτιστικά και άλλα εποχιακά επαγγέλματα (υδρονομείς, εργαζόμενοι σε οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων, αρχαιολογικούς χώρους κλπ). Ειδικά για την Πέλλα, αφορά μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας οι οποίοι εργάζονται εποχιακά σε μονάδες επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων όπως διαλογητήρια, ψυγεία, συσκευαστήρια, κονσερβοποιεία κ.α.
Με πρωτοβουλία μου είχαμε πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας στις αρχές Οκτωβρίου με μέλη της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πέλλας και του Σωματείου Εποχικών Εργαζομένων σε Κονσερβοποιία και Διαλογητήρια Πέλλας ώστε να ενημερωθώ για τα προβλήματα που έφεραν στον κλάδο οι επιπτώσεις της πανδημίας.
Ακολούθησε από την πλευρά μου η κατάθεση τριών Αναφορών (2844, 2845, 155) στη Βουλή, ενώ έχω θέσει το θέμα και από βήματος, στη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου για τα μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ι. Βρούτση για την κατανόηση από την πρώτη στιγμή που του έθεσα το πρόβλημα, αλλά και τις συνεχείς ενέργειές του για την οριστική επίλυσή του
».

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.