Είστε εδώ

Οι ήρωες της υγείας έγιναν θύματα διώξεων

02/02/2021

Συμπαράσταση στους εργαζομένους των νοσοκομειακών μονάδων της Πέλλας εκφράζει με ανακοίνωσή της η ομάδα μελών ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών.

Για τις διώξεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πέλλας

Μετά τα χειροκροτήματα και τις ψεύτικες ευχαριστίες σας σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ, μετατρέψατε χωρίς ντροπή τους ήρωες σε θύματα. Και μάλιστα σε περίοδο καραντίνας και ενόψει τρίτου και πιο δύσκολου κύματος της πανδημίας.

Καταγγέλλουμε τις διώξεις υγειονομικών από δημόσια νοσοκομεία της χώρας, που όλο αυτό το διάστημα με κραυγές απόγνωσης προσπαθούσαν να «ξυπνήσουν» τον Υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση για τις τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία τους. Οι χιλιάδες νεκροί ασθενείς κορονοϊού εκτός ΜΕΘ άλλωστε, απέδειξαν την αδιαφορία των αρμοδίων να προετοιμαστούν κατάλληλα για το κάθε κύμα πανδημίας που ερχόταν.

Δηλώνουμε την υποστήριξή μας στους υγειονομικούς που διώκονται στα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών, οι οποίοι δεν γίνονταν δεκτοί από τις διοικήσεις τους, προσπαθούσαν με επιστολές να επισημάνουν τους κινδύνους και την εξάντληση των συναδέλφων τους και κανείς δεν άκουγε, εφόσον για τους διοικητές, όλα κυλούσαν «άριστα».

Τα προβλήματα όμως των δημοσίων νοσοκομείων παραμένουν, το ψέμα με την επίταξη ιδιωτικών κλινικών αποκαλύφθηκε γρήγορα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκδικείται τους ήρωες που χειροκροτούσε. Βρισκόμαστε δίπλα στο Σωματείο Εργαζομένων, στα δύο νοσοκομεία της Πέλλας, όπου ασκήθηκαν από τη Διοίκηση στα συνδικαλιστικά στελέχη των Σωματείων Σίμο Φωστηρόπουλο (Πρόεδρο Εργαζομένων στο Ν.Γιαννιτσών) και Ελένη Σταυρουλάκη (πρώην Πρόεδρο Εργαζομένων στο Ν. Έδεσσας) ποινικές και υπηρεσιακές διώξεις, για της δηλώσεις τους στον τύπο που αναδείκνυαν τα προβλήματα και τις δυσχέρειες των δημόσιων νοσοκομείων στη διαχείριση της πανδημίας.

Θεωρώντας πως οι εκφοβιστικές διώξεις είναι παράνομες και καταχρηστικές ζητούμε την άρση τους. Θα τους επισημαίναμε μάλιστα, εμπνευσμένοι από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, να μην ονειρεύονται την παράδοση των κλειδιών των δημόσιων νοσοκομείων στους ιδιώτες. Γιατί η δημόσια υγεία είναι αγαθό που προσφέρεται δωρεάν σε όλους μας από τους καθημερινούς εργαζόμενους των νοσοκομείων της χώρας. Και θα βρουν όλους στους δρόμους.

ΟΜ Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία Γιαννιτσών δήμου Πέλλας

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.