Είστε εδώ

Απαραίτητη η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Βεγορίτιδας

20/02/2021

Στην έκκληση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Άρνισσας Νικόλαου Παπαγιαννίδη (διαβάστε την επιστολή εδώ) για τα προβλήματα της Βεγορίτιδας ανταποκρίθηκε ο βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, που πραγματοποίησε την Παρασκευή 19/2 συνάντηση με τον κ. Παπαγιαννίδη και το Γενικό Αρχηγό του Ναυτικού Ομίλου Βεγορίτιδας κ. Δίσκο

Ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα που εντοπίζονται στην περιοχή και τα οποία σχετίζονται με την καύση των εκτάσεων του παρόχθιου τμήματος της Λίμνης Βεγορίτιδας. Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, την περασμένη εβδομάδα, για πολλοστή φορά, εκδηλώθηκε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να καούν εκτάσεις και να προκληθούν σοβαρές καταστροφές στο σύνολο της Ορνιθοπανίδας και του οικοσυστήματος της περιοχής.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Ναυτικού Ομίλου Βεγορίτιδας μετέφερε στον κ. Σταμενίτη τα προβλήματα που εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα λόγω των αυθαίρετων τσιμεντώσεων μέσα στο νερό. Ειδικότερα, τις μέρες που εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται συγκρούσεις των σκαφών του Ναυτικού Ομίλου αλλά και των ιδιωτών, με αποτέλεσμα τη βύθιση αυτών και την πρόκληση υλικών ζημιών.

Ο βουλευτής από την πλευρά του, αφού άκουσε τα προβλήματα, διαβεβαίωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα θέσει τα ζητήματα τόσο στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά όσο και στον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά προκειμένου να διερευνηθούν οι τρόποι χρηματοδότησης ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες. Στο πλαίσιο της προστασίας της ορνιθοπανίδας και του φυσικού πλούτου της περιοχής καθώς και της ανεμπόδιστης και ασφαλούς άσκησης των αθλητικών δραστηριοτήτων του Ναυτικού Ομίλου Βεγορίτιδας, ο κ. Σταμενίτης τόνισε την ανάγκη για συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών ώστε να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Παράλληλα, σήμερα ο κ. Σταμενίτης κατέθεσε ως αναφορά στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα τη σχετική επιστολή του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.