Είστε εδώ

Μεθοδεύεται η υφαρπαγή των Λουτρών Πόζαρ

20/02/2021

Την πρόταση της κυβέρνησης για την παραχώρηση της διαχείρισης των δημοτικών ιαματικών πηγών σε ένα είδος «υπερταμείου» (όπως έχει συμβεί και με τα χιονοδρομικά κέντρα) στηλιτεύει με σημερινή ανακοίνωση η οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας και καλεί την τοπική κοινωνία, αυτοδιοίκηση, φορείς και πολίτες να αντιδράσουν στο σχέδιο νόμου.


Η κυβέρνηση της ΝΔ μεθοδεύει την υφαρπαγή των Λουτρών Πόζαρ από τον Δήμο Αλμωπίας και ό,τι υπάρχει σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου γύρω από αυτά
Αναγκαία η άμεση αντίδραση του Δήμου Αλμωπίας, της Αντιπεριφέρειας Πέλλας και όλων των φορέων και πολιτών της Αλμωπίας και της Πέλλας για την αποτροπή της αδιανόητης αυτής εξέλιξης

Στόχος της ΝΔ η Διοίκηση όλων των Ιαματικών Πηγών κεντρικά στην Αθήνα απο «ημετέρους», η απαξίωση τους και στο βάθος το ξεπούλημα κοψοχρονιά της διαχείριση τους σε «δικά» τους συμφέροντα. Και χωρίς καμιά αποζημίωση στον Δήμο από τον οποίο αφαιρούν τον αναπτυξιακό πόρο και έσοδα.
 
Ομόφωνα ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ) απέρριψε το σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης καταγγέλοντας ότι «πλήττει άμεσα και πολυεπίπεδα τα συμφέροντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προκρίνει ένα ακραία αντι-αναπτυξιακό και μη βιώσιμο μοντέλο διαχείρισης και εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων που στρεβλώνει τον υγιή ανταγωνισμό και οδηγεί σε υφαρπαγή των περιουσιακών στοιχείων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
 
Η Ανώνυμη Κρατική Εταιρία που θέλει να ιδρύσει το σχέδιο Νόμου (με πρότυπα χειρότερα και απο του ΤΑΙΠΕΔ) είναι σαφές ότι θα στελεχωθεί με τις γνωστές πρακτικές των ημετέρων και του πελατειακού κράτους. Με κρατικά χρήματα και την περιουσία των Δήμων (που υφαρπάζουν χωρίς καν αποζημίωση) η κυβέρνηση θέλει να κάνει «μπίζνες».
 
Η υφαρπαγή αφορά και ότι υπάρχει σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου γύρω απο τις ιαματικές πηγές(!!!).
 
Καλούμε της Αντιπεριφέρεια Πέλλας , τον Δήμο Αλμωπίας για τα Λουτρά Πόζαρ, τον Δήμο Σκύδρας για τα Λουτρά Λουτροχωρίου, τους επαγγελματικούς φορείς που σχετίζονται με τα Λουτρά Πόζαρ (ξενοδόχους, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιάτορες κ.α.) , τους φορείς της Πέλλας να αντιδράσουν άμεσα καταγγέλοντας το σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης.
Ιδιαίτερα για τα Λουτρά Πόζαρ που αποτελούν βασικό αναπτυξιακό πυλώνα όχι μόνο της Αλμωπίας αλλά και όλης της Πέλλας, έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο τουριστικό πόλο με εκατομμύρια επισκέπτες που σχετίζεται με πολύ σημαντικό τμήμα της οικονομίας της περιοχής η υφαρπαγή τους από τον Δήμο Αλμωπίας και την τοπική διαχείριση θα αποτελέσει «έγκλημα» πρώτου μεγέθους που θα παρασύρει όποιους δεν κάνουν ότι μπορούν για να αποτραπεί.
 
H τοπική αυτοδιοίκηση στην Αλμωπία έκανε διαχρονικά (παρά την κριτική που μπορεί να κάνει κανείς για τις αδυναμίες στελέχωσης σε επίπεδο management- marketing και το αν εκμεταλλεύτηκε όλες τις δυνατότητες που υπήρχαν για την ανάπτυξη τους) σημαντικές προσπάθειες για την ανάπτυξη και ανάδειξη των Λουτρών Πόζαρ. Οι ιδιώτες (κυρίως τοπικοί) επιχειρηματίες και οι οικογενειακές εκμεταλλεύσεις στο Λουτράκι και την Όρμα συνεισέφεραν επίσης σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και στο τοπικό ΑΕΠ (βασισμένοι στην Δημοτική διαχείριση των Λουτρών Πόζαρ). Αποτελεί «έγκλημα» και μεγάλη αδικία για όλη την περιοχή η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποξενωθεί η τοπική κοινωνία από την διαχείριση τους.
 
Αυτοί, όπως πάνε, δεν πρόκειται να αφήσουν πέτρα πάνω στην πέτρα...

 

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.