Είστε εδώ

Διαχείριση Ιαματικών Πηγών Ελλάδος

27/02/2021

Σε συνέχεια των επαφών του αναφορικά με το ζήτημα της διαχείρισης των ιαματικών πηγών, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης επικοινώνησε εκ νέου με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού.

Ο Βουλευτής επανέλαβε τη θέση του ότι οι ιαματικές πηγές που βρίσκονται υπό το καθεστώς διαχείρισης των Δήμων θα πρέπει να παραμείνουν ως έχουν, εκτός μόνο αν ο οικείος Δήμος αποφασίσει την ένταξη των ιαματικών πηγών στην Ανώνυμη Εταιρεία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος». 

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η ίδρυση της εταιρείας διαχείρισης είναι μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία για την αξιοποίηση των αναξιοποίητων πηγών και όσων δεν είναι αναγνωρισμένες και αυτός είναι ο βασικός σκοπός που καλείται να εξυπηρετήσει το νέο νομοσχέδιο. Στο πλαίσιο αυτό ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι θα υπάρξει πρόβλεψη στο σχέδιο νόμου ώστε οι ήδη αναγνωρισμένες πηγές, όπως τα Λουτρά Πόζαρ, να εντάσσονται στην ανώνυμη εταιρεία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος» μόνο στην περίπτωση που υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του οικείου Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης μαζί με το Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Μπάτση το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησαν συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού όπου και κατέθεσαν συγκεκριμένη πρόταση, η οποία υιοθετείται από το Υπουργείο.

Σχόλια

Μια χαρά το πάνε. Μετά την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, του ΟΤΕ και μιας σειράς ακόμη κλάδων κοινής ωφελείας, ήρθε η σειρά των ιαματικων πηγών και εγκαταστάσεων. Αφού οι κατά τόπους δήμοι με δημοτικά και κοινοτικά κονδύλια, δλδ κονδύλια που προκύπτουν από τη φορολογία των δημοτών και των πολιτών συνολικά, τώρα, βάσει νομοσχεδίου, ζητείται να εντάξουν οι δήμοι αυτές τις εγκαταστάσεις, δλδ τον φυσικό πλούτο της χώρας και των τοπικών κοινωνιών στην ανώνυμη εταιρεία "Ιαματικές πηγές Ελλαδος", ήτοι σε μια ιδιωτική εταιρεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ιδιωτικοποίηση, λοιπών, και των ιαματικων πηγών με όλες τους τις εγκαταστάσεις.
Και πολύ σύντομα οι δημότες και οι επισκέπτες θα πληρώνουν εισιτήριο αντί 2 ή 3 ευρώ, σημαντικά ακριβότερο, τον καφέ και το αναψυκτικό σε διπλάσιες και τριπλασιες τιμές και τα έσοδα και κέρδη, αντί να πηγαίνουν στα ταμείο των κατά τόπους δήμων θα γεμίζουν τις τσέπες της εταιρείας και των μετοχών.
Η "αριστεία" σ' αυτήν τη χώρα δεν έχει τέλος.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.