Είστε εδώ

Θύμα διαδικτυακής απάτης 59χρονη στην Πέλλα

14/03/2021

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε 59χρονη γυναίκα στην περιοχή της Αριδαίας με αποτέλεσμα να χάσει σημαντικό χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει στις αρχές, άγνωστος, με συνεργό 66χρονη γυναίκα που ταυτοποιήθηκε, συνομιλούσε για αρκετό χρονικό διάστημα μέσω της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων Messenger με το θύμα και κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του.

Έπειτα, έπεισε την 59χρονη να καταθέσει τμηματικά σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021, συνολικά το χρηματικό ποσό των 13.500 ευρώ, με το πρόσχημα κάλυψης εξόδων μεταφοράς και εκτελωνισμού δέματος που δήθεν περιείχε ιστορικά κειμήλια ανεκτίμητης αξίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άγνωστο πρόσωπο είχε υποσχεθεί στο θύμα ότι θα λάβει και εκείνο μερίδιο από το περιεχόμενο του δέματος.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος της 66χρονης γυναίκας από την Αττική, που δρούσε μαζί με τον άγνωστο, ο οποίος συνομιλούσε με το θύμα και αναζητείται.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.