Είστε εδώ

Είμαστε δίπλα σας

11/08/2021

Η τοπική αυτοδιοίκηση και οι πολίτες της Πέλλας συγκεντρώνουν είδη ανάγκης για τους πυρόπληκτους των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών.

Όσες επιχειρήσεις και πολίτες έχουν τη δυνατότητα και επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να προσφέρουν τα ακόλουθα αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης:
• εμφιαλωμένα νερά
• κονσέρβες
• συσκευασμένα τρόφιμα (π.χ. φρυγανιές, μπάρες, μπισκότα κλπ)
• χυμούς
• γάλατα μακράς διαρκείας
• τροφές ζώων (σκυλοτροφές , γατοτροφές κλπ)
• είδη ατομικής υγιεινής (π.χ. χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, μωρομάντηλα κλπ)
• είδη φαρμάκων (π.χ. φυσιολογικό ορό, φυσικά δάκρυα, κρέμες και σπρέι για εγκαύματα κλπ)

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Αντιπεριφέρειας Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης οργανώνει τη δράση «Είμαστε Δίπλα σας» και συγκεντρώνει αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να ενισχύσει και να στηρίξει τους πληγέντες συμπολίτες μας που δοκιμάζονται στις πυρόπληκτες περιοχές καθώς και τις δυνάμεις που συμβάλλουν στην πυρόσβεση.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο Έδεσσας, τηλ. 2381351276, έως 17/08/2021 σε εργάσιμες μέρες και ώρες από 09:00 έως 15:00.

Δήμος Έδεσσας
Ο Δήμος Έδεσσας οργανώνει την αποστολή βοήθειας στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας της Βόρειας Εύβοιας, με συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων, παιχνιδιών και ειδών πρώτης ανάγκης. Στην οργάνωση της αποστολής βοήθησαν σημαντικά οι Πρόσκοποι, που με πνεύμα αλληλεγγύης και προσφοράς δούλεψαν ακατάπαυστα και αποτελεσματικά.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου δήλωσε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις συνδημότισσες και όλους τους συνδημότες μας που πρόσφεραν υλικά για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας, καθώς και τους προσκόπους για την σημαντική τους βοήθεια στην οργάνωση της αποστολής.
Η αλληλεγγύη και η προσφορά είναι χαρακτηριστικά του Ελληνικού λαού και είμαι περήφανος για την προσφορά αγάπης των συνδημοτών μας. Για μία ακόμη φορά ο Δήμος Έδεσσας συμπαραστέκεται σε συμπολίτες μας που δοκιμάζονται με την δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια».

Δήμος Σκύδρας
Εδώ κι αρκετές ημέρες πολλές περιοχές της χώρας μας υφίστανται τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών. Παρακολουθούμε με δέος τις τεράστιες φωτιές να εξαπλώνονται και να ισοπεδώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε παρά να εξάρουμε τις ακάματες προσπάθειες των φορέων και των δυνάμεων της πολιτικής προστασίας (πυροσβεστική, αστυνομία, στρατός αεροπορία, ναυτικό, τοπική αυτοδιοίκηση, νοσοκομεία κ.ά), των εθελοντών, των ξένων κρατικών αποστολών και των κατοίκων των πληττόμενων περιοχών που συνεργάζονται και πασχίζουν καθημερινά με ό,τι μέσα διαθέτουν και με κίνδυνο της ζωής τους για να προστατεύσουν και να σώσουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, υποδομές, το φυσικό και ζωικό οικοσύστημα.

Είναι κι αυτοί πλέον οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής στους οποίους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Δεν αρκούν όμως αυτά. Χρειάζεται έμπρακτα να δείξουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας, όπως άλλωστε πράττουμε σε περιπτώσεις που δοκιμάζονται οι συμπολίτες και οι συνάνθρωποί μας.

Βεβαίως οι ανάγκες είναι πολλές, ωστόσο μπορούμε κι εμείς να συμβάλλουμε ώστε ν΄αντιμετωπιστούν οι τεράστιες συνέπειας της πύρινης λαίλαπας.

Ήδη, ο Δήμος Σκύδρας επικοινώνησε με Δήμους όπου οι φωτιές συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο. Μέσω, λοιπόν, της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής ξεκινά η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης ώστε ν΄αποσταλούν για την υποστήριξη κι ανακούφιση των πληγέντων. Τα είδη αυτά είναι κυρίως: τρόφιμα μεγάλης διάρκειας, νερό, βρεφικά, καθαρισμού – υγιεινής, χαρτικά, φαρμακευτικά (παυσίπονα, αλοιφές εγκαυμάτων, γάζες) κ.ά.

Η συγκέντρωση των τροφίμων ξεκινά από την Πέμπτη 12 Αυγούστου μέχρι και την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021 (πλην Σαββατοκύριακου), από τις 09:00΄έως τις13:00΄, στα εξής σημεία;
• Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας
• Κοινότητα Καλής ( Κτήριο Δημοτικής Ενότητας Μενηίδας).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν΄απευθύνονται στην αρμόδια Αντιδήμαρχο Ιωάννα Βέργου τηλ.:6980414242 και στα στελέχη του Δήμου Εύχαρη Γραμματοπούλου τηλ.:2381351876 και Δημήτρη Αλεξανδρίδη τηλ.:2381351802.

Ας στηρίξουμε, για μια ακόμη φορά, με ό,τι μπορεί ο καθένας μας, την ελπίδα, την αισιοδοξία και τον αγώνα των συνανθρώπων μας να ξαναφτιάξουν και να ξαναδημιουργήσουν, στο μέτρο του δυνατού, τη ζωή τους!

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.