Είστε εδώ

Το Φυσικό Αέριο στα Γιαννιτσά

13/08/2021

Σε δημοπράτηση το έργο για την επέκταση του φυσικού αερίου στα Γιαννιτσά

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΔΕΔΑ, σε δημοπράτηση βγήκε το έργο που περιλαμβάνει την επέκταση του φυσικού αερίου στα Γιαννιτσά. Ο διαγωνισμός αφορά την επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου σε Βέροια – Γιαννιτσά, προϋπολογισμού 9,73 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη η δημοπράτηση του έργου ορίστηκε για την 10η Σεπτεμβρίου και η αποσφράγιση των προσφορών για τις 15 του ίδιου μήνα. Πρόκειται για κατασκευή δικτύου πολυαιθυλενίου και για συνδέσεις οικιακών και εμπορικών πελατών στα δίκτυα χαμηλής πίεσης (4 bar). Η πόλη των Γιαννιτσών, όπως και της Βέροιας, θα τροφοδοτηθεί μέσω σταθμού αποσυμπίεσης CNG.
Η διάρκεια εκτέλεσης του έργου ορίζεται στους 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, που σημαίνει ότι οι κάτοικοι της πόλης των Γιαννιτσών θα πρέπει να κάνουν τουλάχιστον άλλα 2 χρόνια υπομονή μέχρι να γίνει διαθέσιμη η νέα ενεργειακή επιλογή και με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν περεταίρω καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα.

Αναφορικά με το ζήτημα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε:
«Ένα σημαντικό έργο για την πόλη των Γιαννιτσών αλλά και συνολικά για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νομού Πέλλας, που αποδεδειγμένα κινδύνεψε από τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΔΑ, είναι και επίσημα σε τροχιά υλοποίησης.
Τηρουμένων των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν τεθεί τον περασμένο Νοέμβριο, η ΔΕΔΑ προχωράει στη δημοπράτηση. Το φυσικό αέριο φθάνει στην πόλη των Γιαννιτσών και αυτό είναι μια πολιτική επιλογή της σημερινής κυβέρνησης αλλά και της τωρινής διοίκησης της ΔΕΔΑ, οι οποίες, σε συνεργασία, ξεπέρασαν τα λάθη και τις καθυστερήσεις των προηγούμενων ετών.
Είναι αναμφισβήτητο ότι πρόκειται για ένα έργο που θα επιφέρει οφέλη στην τοπική κοινωνία, τόσο σε επίπεδο ιδιωτών – νοικοκυριών όσο και σε επίπεδο επιχειρήσεων και μονάδων επεξεργασίας.
Θέλω να επαναλάβω ότι η σύνδεση της πόλης των Γιαννιτσών με το φυσικό αέριο σε συνδυασμό με τη σύνδεση της Έδεσσας που ήδη προχωράει και τα θετικά βήματα που γίνονται για την πόλη της Σκύδρας, είναι εξαιρετικά σημαντικές εξελίξεις καθώς αναμένεται τα επόμενα χρόνια ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Νομού Πέλλας να έχει και δεύτερη επιλογή στον τομέα της ενέργειας, πέραν αυτής του πετρελαίου. Στόχος μας να υπάρξουν ανάλογες εξελίξεις και για την περιοχή της Αλμωπίας
».

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:
«Το φυσικό αέριο είναι ένα βήμα πιο κοντά στα Γιαννιτσά, καθώς ξεκίνησε η δημοπράτηση για την κατασκευή του δικτύου, εντός του χρονοδιαγράμματος που μου είχε παρουσιάσει σε προ μηνών επίσκεψή μου στη ΔΕΔΑ ο Διευθύνων Σύμβουλος Δρ. Μ. Τσάκας.
Επικοινώνησα σήμερα εκ νέου με τον κ. Τσάκα, για να τον ευχαριστήσω για το προσωπικό ενδιαφέρον που γνωρίζω ότι δείχνει για το έργο αυτό, και την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ ΔΕΔΑ και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Διαψεύδονται λοιπόν όσοι και όσες μιλούσαν για ανυπέρβλητα προβλήματα ή σκοτεινά σενάρια. Η πραγματικότητα είναι ότι όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν, η ΡΑΕ ενέκρινε το έργο και ξεκινά σύντομα η υλοποίηση ενός έργου πνοής με όφελος στην τοπική κοινωνία από τη μείωση του κόστους της ενέργειας, αλλά και από τη δημιουργία θέσεων εργασίας
».

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.