Είστε εδώ

Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Πέλλας

10/09/2021
Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Πέλλας

Πολύπλευρη η δράση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Πέλλας

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πέλλας (Φ.Ο.Δ.Π.) είναι νεοσύστατη Δημοτική Φιλαρμονική, «Καλλικρατικών» προδιαγραφών και απαρτίζεται από νέους και νέες άνω των 9 ετών.

Συστάθηκε και λειτουργεί από το 2012 στον Δήμο Πέλλας, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού & Ανάπτυξης Πέλλας, με Αρχιμουσικό την Ολυμπία Ξανθοπούλου. Εδρεύει στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, όπου βρίσκεται η αίθουσα διδασκαλίας της Φιλαρμονικής, στην οποία πραγματοποιούνται τα μαθήματα Θεωρίας Μουσικής, Μουσικών Οργάνων, καθώς και οι πρόβες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Δραστηριοποιείται εντός των ορίων του Δήμου Πέλλας, συμμετέχοντας στις καθιερωμένες παρελάσεις, λιτανείες, αποδόσεις τιμών, φιλανθρωπικές συναυλίες, έναρξη αθλητικών διοργανώσεων, εαρινές-θερινές και Χριστουγεννιάτικες συναυλίες, στα μουσικά σεργιάνια στους δρόμους της πόλης, σε συμπράξεις με άλλα μουσικά σύνολα και χορωδίες και σε οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση, με σκοπό την πολιτιστική ανάπτυξη, έκφραση και ψυχαγωγία των πολιτών του Δήμου Πέλλας.

Η Φ.Ο.Δ.Π έχει προσκληθεί και συμμετάσχει σε πολλά μουσικά φεστιβάλ, όπως: Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών Σίνδου, Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Πρεβέζης, Brass Festival στη Μονή Λαζαριστών, Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Φεστιβάλ Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος, Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Δήμου Παιονίας, Φεστιβάλ κινηματογραφικής λέσχης Κατερίνης, Φεστιβάλ Λαϊκής παράδοσης & πολιτισμού κ.α. κι έχει συμπράξει με τις Ορχήστρες του Δήμου Καλαμαριάς, του Δήμου Σερρών, του Δήμου Αλεξανδρούπολης, του Δήμου Δοξάτου Δράμας, του Δήμου Σκύδρας, του Δήμου Μακρυγιάλου, της Γερμανικής Ορχήστρας Verbands Jugendorghester Hoghrein, της Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος και της Ορχήστρας του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Τα μουσικά όργανα που διδάσκονται στη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πέλλας είναι: Τρομπέτα, Σαξόφωνο, Φλάουτο, Κλαρινέτο, Τρομπόνι, Αλτικόρνο, Ευφώνιο, Τούμπα, Κρουστά.

Στη Φ.Ο.Δ.Π. οι εγγραφές είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται καθημερινά με επικοινωνία στο τηλέφωνο 6938873355 της Αρχιμουσικού Ολυμπίας Ξανθοπούλου. Τα μαθήματα και οι πρόβες, πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στην αίθουσα της Φιλαρμονικής (ισόγειο Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών).
 

Γράψου και μάθε δωρεάν ένα από τα παρακάτω μουσικά όργανα:
Τρομπέτα – Σαξόφωνο – Φλάουτο -Κλαρινέτο
Τρομπόνι – Αλτικόρνο – Ευφώνιο -Τούμπα – Κρουστά
Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Πέλλας

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.