Είστε εδώ

Εκλογές στην Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας

18/10/2021


Δελτίο Τύπου για το αποτέλεσμα των εκλογών της 14ης Οκτωβρίου

Το αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΕΝΙΠ και αντιπροσώπων για το 11ο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ ήταν θετικό και ελπιδοφόρο. Η οργή και η αγανάκτηση των γιατρών των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας του Ν. Πέλλας εκφράστηκε με την αποφασιστική συμμετοχή τους στις εκλογές.

Οργή και η αγανάκτηση για τη μισθολογική και εργασιακή απαξίωση, για την υποστελέχωση, την εντατικοποίηση, την ομηρία των επικουρικών συναδέλφων, την εγκληματική κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, την υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας, τις συνεχείς μετακινήσεις γιατρών για την συγκάλυψη των ελλείψεων, το καθεστώς εργασιακής γαλέρας, εκπαιδευτικής υποβάθμισης, των αυθαιρεσιών σε βάρος ειδικευόμενων συνάδελφων.

Εντυπωσιακή ήταν η αύξηση της συμμετοχής, σχεδόν διπλάσια σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2017. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, συμμετείχε κοντά το 60% των εγγεγραμμένων συναδέλφων. Το ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑΚ έλαβε 115 ψήφους (από 63 ψήφους που είχε λάβει το 2017), τόσο για την ανάδειξη νέου ΔΣ της ΕΝΙΠ, όσο και για την εκλογή αντιπροσώπων για το ερχόμενο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ. Αυξήθηκε από δύο σε τρεις η εκπροσώπηση της Ένωσης μας στο ερχόμενο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ.

Για την ΔΗΠΑΚ, το αποτέλεσμα δεν αποτελεί μια ανάθεση της επίλυσης των προβλημάτων του κλάδου στους «ειδικούς του συνδικαλισμού». Η λύση δεν θα έρθει ούτε από τοπικούς «πολιτικούς παράγοντες» ή άλλους «σωτήρες», είναι συνένοχοι, έχουν ήδη συμβάλει στην ασφυκτική κατάσταση που βιώνουμε. Η συλλογική δράση, ο συντονισμός με άλλους κλάδους, ο κοινός αγώνας με άλλα λαϊκά κοινωνικά στρώματα, εκεί βρίσκεται η δυνατότητα να ανατραπεί η άθλια σημερινή πραγματικότητα στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα. Συμμετέχουμε στην Πανυγειονομική απεργία στις 21 Οκτώβρη και διεκδικούμε:
• Μαζικές προσλήψεις προσωπικού, μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Σε περίπτωση άγονων προκηρύξεων, Επαναπροκήρυξη των θέσεων με τα κίνητρα των άγονων. Να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις. Να ανακληθούν όσες είναι σε ισχύ και να επιστρέψουν οι γιατροί στις δομές όπου εργάζονται. Αποφασιστική ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.
• Επαναφορά των αποδοχών σε επίπεδα προ του 2012 με επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Πληρωμή όλων των αναδρομικών. Αύξηση της εξευτελιστικά χαμηλής ωριαίας αποζημίωσης της εφημερίας. Κατάργηση του πλαφόν και των περικοπών στην αποπληρωμή των πρόσθετων εφημεριών. Αυτοτελής φορολόγηση τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες. Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης. Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
• Όχι στις αντιδραστικές αλλαγές στις εξετάσεις για ειδικότητα και στους κάθε είδους φραγμούς στην έναρξη και κατά τη διάρκεια της ειδικότητας. Αποκλειστική κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση για δωρεάν εκπαίδευση και επιμόρφωση όλων των γιατρών. Άμεσα ριζικά μέτρα για την αναστροφή του καταστροφικού ρεύματος ιατρικής μετανάστευσης με εξασφάλιση από το κράτος όλων των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την εκπαίδευση των ειδικευόμενων, την εργασιακή και επαγγελματική τους αξιοπρέπεια.
• Σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας, 5ήμερο, 6ωρο, 30ωρο, με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα, με ρεπό.
• Καμία μετακίνηση κλινικής ή τμήματος των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών. Ενίσχυση των τμημάτων και των κλινικών τους με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάπτυξη νέων κλινικών στα δύο νοσοκομεία με βάση τις σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες του λαού της περιοχής. Πλήρη διοικητικό διαχωρισμό των δύο νοσοκομείων.
• Πλήρης, καθολική ασφάλιση επαγγελματικής και αστικής ευθύνης των υγειονομικών με ευθύνη του κράτους. Κατάργηση της εγκυκλίου Χουλιαράκη.
• Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο.

Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών Νομού Πέλλας

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.