Είστε εδώ

Η Φλόγα της Μνήμης στην Έδεσσα και τα Γιαννιτσά

13/05/2022

Στην πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ με τίτλο η «Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» που διοργανώνεται με αφορμή την επέτειο της 19ης Μαΐου, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας συμμετέχουν οι δήμοι Πέλλας και Έδεσσας, που ανήκουν και στο Δίκτυο Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να υιοθετηθεί μια ενιαία δράση όλων των μελών του δικτύου και να δοθεί ένα συνολικό στίγμα που θα κινητοποιήσει εκτός των Ποντιακών φορέων, την τοπική κοινωνία, τους νέους και τους μαθητές.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 και ώρα 20:30 και θα ξεκινήσει με συγκέντρωση και άναμμα της φλόγας σε μικρά φαναράκια και θα ακολουθήσει πορεία προς το Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού, όπου θα γίνουν σύντομες ομιλίες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, με υπόκρουση ποντιακής λύρας με μοιρολόι και οι συγκεντρωμένοι θα αποχωρήσουν μετά την εναπόθεση της φλόγας

Γιαννιτσά
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από τον χώρο του Δημαρχείου Γιαννιτσών και η πορεία θα κατευθυνθεί στο Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού, στην πλατεία Νέας Τραπεζούντας.
Μετά την ενός λεπτού σιγή, θα ακολουθήσει μικρή μουσική επένδυση από καθηγητές και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών

Έδεσσα
Στην Έδεσσα η συγκέντρωση θα γίνει στην είσοδο του Δημοτικού Σταδίου Έδεσσας και θα ακολουθήσει η πορεία προς το Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.