Είστε εδώ

Προετοιμασία για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών

13/05/2022

Όλα τα στελέχη δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την ασφάλεια των πολιτών!

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων του τοπικού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση προετοιμασίας για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών.

Τις εργασίες συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής διαχείρισης των περιπτώσεων εκτάκτου ανάγκης στην Π.Ε. Πέλλας.

Τα στελέχη Πολιτικής Προστασίας συζήτησαν για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των φορέων τους και τις δράσεις συνεργασίας μεταξύ τους. Ειδικότερα εξετάσθηκαν η συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου, οι καθαρισμοί των αλσυλλίων, η συντήρηση λιμνοδεξαμενών, τα μεικτά κλιμάκια περιπολιών και άλλα.

Όπως διευκρίνησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, η χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει διατεθεί στους Δήμους οι οποίοι, με την προσθήκη και δικών τους πόρων, ήδη πραγματοποιούν σημαντικές δράσεις πρόληψης.
«Το πολυτιμότερο κεφάλαιο που διαθέτουμε για την ορθή διαχείριση κρίσεων» τόνισε στην εισήγησή του ο κ. Τζαμτζής «είναι η εμπειρία που έχουμε αναπτύξει στα πολλά χρόνια της συνεργασίας μας, οι αρχές αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης που έχουμε υιοθετήσει όλοι μας και φυσικά η αμοιβαία εμπιστοσύνη και η πίστη στις δυνατότητές μας».

Η συνάντηση συνδυάστηκε με την υλοποίηση μιας άσκησης «επί χάρτου» η οποία αφορούσε στην «δημιουργική επίλυση προβλημάτων» στην πολιτική προστασία. Συντονιστής – καθοδηγητής της άσκησης ήταν ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας Δρ. Χρήστος Μπιμπίτσος.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι πολίτες ότι από 1η Μαϊου μέχρι και το τέλος της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται αυστηρά το άναμμα φωτιάς, χωρίς καμία εξαίρεση.
Ήδη έχουν ξεκινήσει οι περιπολίες στις δασικές περιοχές και στους παραβάτες επιβάλλονται υψηλά οικονομικά και διοικητικά πρόστιμα.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.