Είστε εδώ

Η Φλόγα της Μνήμης στα Γιαννιτσά

19/05/2022

Με μικρή συμμετοχή αλλά μεγάλο πόνο ψυχής πραγματοποιήθηκε η τελετή «Φλόγα της Μνήμης» στα Γιαννιτσά, χωρίς μεγαλοπρέπειες, με τη σοβαρότητα που αρμόζει σε ένα εθνικό πένθος.

Η Φλόγα της Μνήμης είναι μια πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ που διοργανώνεται με αφορμή την επέτειο της 19ης Μαΐου, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας και στην οποία συμμετέχουν οι δήμοι που ανήκουν στο Δίκτυο Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να υιοθετηθεί μια ενιαία δράση όλων των μελών του δικτύου και να δοθεί ένα συνολικό στίγμα που θα κινητοποιήσει εκτός των Ποντιακών φορέων, την τοπική κοινωνία, τους νέους και τους μαθητές.

Στο δήμο Πέλλας η εκδήλωση ξεκίνησε με συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, που φωταγωγήθηκε ειδικά για την περίπτωση και ακολούθησε πορεία με φαναράκια προς το μνημείο ποντιακού ελληνισμού στην πλατεία Νέας Τραπεζούντας.

Μετά από σύντομες ομιλίες του δημάρχου και του προέδρου του Συλλόγου Ποντίων, ακολούθησε ενός λεπτού σιγή με υπόκρουση ποντιακής λύρας με μοιρολόι και η βραδιά έκλεισε με τραγούδια από μαθητές του Μουσικού Σχολείου.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.