Είστε εδώ

29ος Μήνας Μάϊος

05/06/2022

Ο 29ος Μήνας Μάϊος, που διοργανώνει ο Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος», ολοκληρώνεται με την εντυπωσιακή ομαδική έκθεση γλυπτικής των Ιωάννα Αμπατζή, Σοφία Βαβούρη, Ζαχαρούλα Θεοδωρίδου και Φένη Σταματίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 στο Παρθεναγωγείο (Βαρόσι, Έδεσσα). Τα εγκαίνια χαιρέτησε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ηλίας Ιακωβάκης ενώ η Αποστολία Μαλαδάκη, μέλος του Δ.Σ., αναφέρθηκε στο Υπόγειο Τέχνης και στα έργα των εικαστικών. Χαιρέτησε ακόμη ο κ.Μάριος Λάζιος και εκ μέρους των καλλιτεχνών η Σοφία Βαβούρη. Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία πλήθους κόσμου. Το παρόν έδωσε και το ζεύγος Μάριου και Τάνιας Λάζιου, που χάρη στη δωρεά τους πήρε σάρκα και οστά το «Υπόγειο Τέχνης».

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά στο Παρθεναγωγείο, μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουνίου, 6 – 10 μ.μ.

Το ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ
Όλα ξεκίνησαν από τη δωρεά του υπογείου προς τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Έδεσσας ‘’Μέγας Αλέξανδρος’’ από τον Μάριο Λάζιο, γιο του Πέτρου Λάζιου, εκ των ιδρυτών του συλλόγου μας. Με τη φροντίδα του αξέχαστου, αντιπροέδρου, Γιάννη Σταματίου, ο χώρος έγινε λειτουργικός το καλοκαίρι του 2019.
Ο χώρος ζωντάνεψε όταν μια ομάδα καλλιτεχνών της πόλης μας βρήκε την ιδανική στέγη για την δημιουργική της ανάγκη, από τον Οκτώβριο του 2019. Το ‘’Υπόγειο Τέχνης’’, όπως ονομάσθηκε, ήταν γεγονός.
Οι καλλιτέχνες εκεί δημιουργούν, συζητούν, ανταλλάσσουν ιδέες και πληροφορίες, πειραματίζονται, αλληλεπιδρούν.
Επί δυόμιση χρόνια το ‘’Υπόγειο Τέχνης’’ λειτουργεί ως αυτοδιαχειριζόμενο εργαστήρι εικαστικών έργων από τα μέλη του: Ιωάννα Αμπατζή, Σοφία Βαβούρη, Ζαχαρένια Θεοδωρίδου, Κώστα Μάρκου, Φένη Σταματίου.
Η ομαδική αυτή έκθεση είναι η πρώτη εμφάνιση των μελών του ‘’Υπογείου Τέχνης’’ στον εικαστικό ‘’Μήνα Μάϊο’’.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, 8 μ.μ. Γλυπτή Συναυλία Μέρος Α΄: “Μια βόλτα ανάμεσα στα αγάλματα” από τις τάξεις Φλάουτου, κιθάρας και Μουσικής δωματίου του Ωδείου Δήμου Έδεσσας. Υπογράφουν οι καλλιτέχνες: Σοφία Λιολιοπούλου, Θοδωρής Πέικος και Δημήτρης Πολυχρονιάδης.
Σάββατο 11 Ιουνίου 2022, 6 μ.μ. Γλυπτή Συναυλία Μέρος Β΄: “Τα αγάλματα ζωντανεύουν” από τις τάξεις κρουστών και μουσικών συνόλων του Ωδείου Δήμου Έδεσσας. Η έκθεση “γλυπτών-κρουστών-γλυπτών” θα είναι επισκέψιμη από τις 12 π.μ. Με την υπογραφή του Αλέξανδρου Μποτσφάρη.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους και όλες που επισκέφτηκαν και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του 29ου Μήνα Μάιου. Σε όλους και όλες που επισκέφτηκαν τις εκθέσεις των Ντίνα Στογιάννη (αγιογραφία), Φωτεινή Χαμιδιελή (ζωγραφική), Χρήστου Κουσάταλη (φωτογραφία) και στις Ιωάννα Αμπατζή, Σοφία Βαβούρη, Ζαχαρούλα Θεοδωρίδου και Φένη Σταματίου (Υπόγειο Τέχνης, γλυπτά και μάσκες). Τους-τις συγγραφείς (των οποίων τα βιβλία παρουσιάσαμε στη διάρκεια του Μήνα Μάϊου): Ιωάννα Αμπατζή, Μερόπη Βλάχου, Παναγιώτη Χανό και Δήμητρα Νούση.
Ευχαριστούμε ακόμη τη ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ. για την ευγενική παραχώρηση του Παρθεναγωγείου και το Ωδείο Δήμου Έδεσσας καθώς και την καλλιτεχνική διευθύντρια Ευαγγελία Βελή Κοσμά, για την ξεχωριστή συνεργασία μας με τους μουσικούς. Ευχαριστούμε τον ακούραστο συνεργάτη του Συλλόγου μας Δημήτρη Μπέλμπα (ηχολήπτης).
Ανανεώνουμε το εικαστικό μας ραντεβού στον 30ο Μήνα Μάιο, το 2023, με την ευχή να είμαστε όλοι και όλες καλά.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.