Είστε εδώ

Έργα αναβάθμισης οδοστρώματος από την Αντιπεριφέρεια Πέλλας

07/06/2022

Έργα για τη συντήρηση του οδοστρώματος και τη βελτίωση στοιχείων ασφαλείας σε τμήματα του Οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας αρχίζουν άμεσα, μετά τη σχετική σύμβαση που υπογράφηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή και τον εκπρόσωπο της Αναδόχου Εταιρίας, Δημήτριο Καιρίδη.
Η σχετική μελέτη αφορά στη συντήρηση της Επαρχιακής Οδού 13, Εξαπλάτανος – Μάνδαλο – Γιαννιτσά, της Επαρχιακής Οδού 1, Έδεσσα – Άψαλος – Αριδαία και της Επαρχιακής Οδού 5 Σκύδρα – Καλή – Άνυδρο – Μάνδαλο.

Στην μελέτη περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων:
Αποκατάσταση οδοστρώματος με φρεζάρισμα σε διάφορα βάθη, χρήση ισοπεδωτικής στρώσης, συγκολλητικές στρώσεις, στρώση κυκλοφορίας Α265 και αντιολισθηρό τάπητα, όπου απαιτείται.
Διαγράμμιση στο οδόστρωμα, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, πινακίδων και ανακλαστήρων οδοστρώματος
Αποκαταστάσεις τεχνικών (όπου απαιτηθεί)
Αποξηλώσεις στηθαίων και κιγκλιδωμάτων και τοποθέτηση νέων.

Όπως αναφέρεται και στην εγκεκριμένη Ε.Σ.Υ., η συνολική προθεσμία περαίωσης των εργασιών, συνολικής δαπάνης 684.133,80 ευρώ, είναι δέκα οκτώ (18) μήνες και αρχίζει από την υπογραφή της σύμβασης αυτής, με ημερομηνία περαίωσης την 05-12-2023.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής δήλωσε σχετικά «Μένουμε προσηλωμένοι στον στρατηγικό σχεδιασμό μας για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Πέλλας, στοχεύοντας πάντοτε στην ασφάλεια των πολιτών. Πρώτιστο μέλημά μας είναι η προαγωγή της οδικής ασφάλειας και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε με συνέπεια, εντείνοντας καθημερινά τις προσπάθειές μας».

Αναλυτικά οι εργασίες που θα εκτελεστούν έχουν ως εξής:
ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ 13: ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΣ – ΜΑΝΔΑΛΟ - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Τμήμα του οικισμού του Εξαπλατάνου, από την πλατεία του οικισμού και νοτιοανατολικά έως το τέλος του οικισμού μήκους 850 μέτρων, πλάτους 12,0μ, σύνολο 10.500μ2 (φρέζα και στρώση κυκλοφορίας)
Συνέχεια του παραπάνω τμήματος έως την διασταύρωση για Θεοδωράκι μήκους 5.000 μέτρων, πλάτους 7,0μ, σύνολο 35.000,00μ2 (ισοπεδωτική όπου απαιτείται και στρώση κυκλοφορίας - στηθαία)
Τμήμα μήκους 200 μέτρων, ανάμεσα σε Κρανιά και Λιθαριά (13,6 χλμ από Εξαπλάτανο) με μεγάλες καθιζήσεις, πλάτους 7,0μ, σύνολο 1.400μ2 (ισοπεδωτική όπου απαιτείται και στρώση κυκλοφορίας)
Οικισμός της Αραβησσού μήκους 1.500 μέτρων (τα 1.000μ είναι στον οικισμό και τα 500μ είναι προς το Πλαγιάρι), πλάτους 9,0μ, σύνολο 13.500μ2 (φρεζάρισμα και στρώση κυκλοφορίας – 2 διαβάσεις και ανακλαστήρες)
Τμήμα μήκους 1.500μ από την γέφυρα του Γράμμου προς την Αραβησσό, πλάτους 10,0μ, σύνολο 15.000μ2 (φρεζάρισμα και στρώση κυκλοφορίας)

ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ 1: ΕΔΕΣΣΑ – ΑΨΑΛΟΣ – ΑΡΙΔΑΙΑ
Τμήμα Έδεσσα – Κλεισοχώρι μήκους 1.600 μέτρων, πλάτους 10,0μ, σύνολο 16.000μ2 (φρέζα και αντιολισθηρά - στηθαία)

ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ 5: ΣΚΥΔΡΑ – ΚΑΛΗ – ΑΝΥΔΡΟ - ΜΑΝΔΑΛΟ
Οικισμός του Ανύδρου μήκους 800 μέτρων, πλάτους 7,5μ, σύνολο 6.000μ2 (φρεζάρισμα και στρώση κυκλοφορίας – 2 διαβάσεις και ανακλαστήρες)

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.