Είστε εδώ

Σύσκεψη Τζαμτζή με Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας

08/06/2022

Τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γεώργιο Κεφαλά, υποδέχθηκε στο Διοικητήριο ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, σε συνάντηση εργασίας για τα σημαντικά θέματα, που άπτονται της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι προϊστάμενοι των τμημάτων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, διαπιστώθηκε η προθυμία όλων να συνεργαστούν θετικά και επωφελώς, για την επίλυση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα.

Ένα από τα ζητήματα αιχμής το οποίο θα πρέπει να διευθετηθεί από κοινού είναι η επαναφορά σε ισχύ του άρθρου 23, του νόμου 4061/2012, το οποίο προβλέπει τη διαδικασία για την εξαγορά ακινήτων, που διαχειρίζεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επί πλέον εξετάσθηκε η οργάνωση των κτηνιατρείων της ΠΕ Πέλλας, οι ελλείψεις που καταγράφονται σε προσωπικό και οι προγραμματισμένες προσλήψεις κτηνιάτρων, καθώς και οι δυνατότητες συνδρομής σε όμορους νομούς.

Τέλος ψηλά στην ιεράρχηση των προς επίλυση θεμάτων, βρέθηκαν τα σχετικά με τους εργάτες γης και ο καθορισμός του υψομέτρου της λίμνης Βεγορίτιδας, ώστε να ορισθεί ο αιγιαλός και να διαχωριστούν οι αποκαλυφθείσες εκτάσεις οι οποίες στη συνέχεια θα νοικιαστούν σε αγρότες με ξεκάθαρες και διαφανείς διαδικασίες.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.