Είστε εδώ

Νέο «Πρότυπο ΕΠΑΛ» στην Κρύα Βρύση

17/06/2022

Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την ίδρυση 19 πρότυπων ΕΠΑΛ, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και πρότυπο ΕΠΑ.Λ. στην Κρύα Βρύση του Νομού Πέλλας.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του επιπέδου των σπουδών Επαγγελματικής Κατάρτισης της περιοχής μας μέσα από τις νέες καινοτόμες και σύγχρονες πρακτικές, ενώ το πρότυπο ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης θα είναι ένα από τα 25 που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο της σχετικής πρότασης που έχει κατατεθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ίδρυση - λειτουργία Πρότυπων ΕΠΑ.Λ. και την αναβάθμιση τους.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση ιδρύεται Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Κρύας Βρύσης, το οποίο θα συστεγασθεί με το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Κρύας Βρύσης με έδρα την Κρύα Βρύση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με τους ακόλουθους τομείς:
(α) Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
(β) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
(γ) Μηχανολογίας
(δ) Πληροφορικής
(ε) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

Στα Πρότυπα ΕΠΑ.Λ. αξιοποιούνται νέες μεθοδολογίες, λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς σε επαγγελματικά προσόντα κατά τον ορισμό ειδικοτήτων και την κατάρτιση των προγραμμάτων σπουδών, προβλέπονται αυξημένοι βαθμοί ελευθερίας στην εκπαιδευτική διαδικασία και επιμορφώσεις των ήδη υπηρετούντων εκπαιδευτικών όλων των κλάδων στα Κέντρα Επιμόρφωσης εντός των Π.ΕΠΑ.Λ., ενώ στοχεύουν στη διάχυση καλών πρακτικών σε όλα τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.