Είστε εδώ

Ο Φιλοκτήτης του Σοφοκλή στην Έδεσσα

21/06/2022

Αναμφισβήτητα ο Φιλοκτήτης του Σοφοκλή είναι μία σημαντική παράσταση και έχει ιδιαίτερη σημασία που θα παρουσιαστεί στο ανοιχτό αμφιθέατρο της Γαβαλιώτισσας, αύριο Τετάρτη, 22 Ιουνίου.

Σημαντικοί συντελεστές και καλλιτέχνες δημιουργούν τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για μία εξαιρετική παράσταση με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Σκηνοθεσία: Μαρλένε Καμίνσκι
Πρωταγωνιστούν: Τάσος Νούσιας (Φιλοκτήτης), Μαρία Πρωτόπαππα (Οδυσσέας), Γιώργος Αμούτζας (Νεοπτόλεμος).

Πλοκή: Ο Φιλοκτήτης, εγκαταλελειμμένος στην ακατοίκητη Λήμνο λόγω της αγιάτρευτης πληγής του, έρχεται αντιμέτωπος με τους συντρόφους του δέκα χρόνια μετά, όταν επιχειρούν με δόλο να του αποσπάσουν το ανίκητο τόξο του Ηρακλή, καθώς χωρίς αυτό είναι αδύνατη η άλωση της Τροίας, σύμφωνα με τον χρησμό του μάντη Έλενου. Το σχέδιο οργανώνει ο Οδυσσέας και αναλαμβάνει να το φέρει εις πέρας ο ιδεαλιστής Νεοπτόλεμος.
Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο και η έξοδος από το νησί μοιάζει αδύνατη, εκτός και αν οι τρεις ήρωες μοιραστούν τα μυστικά και τις ιστορίες τους, και ρίξουν φως στις σκιές του παρελθόντος και του παρόντος.

Μια τραγωδία για τον ανθρώπινο πόνο και την εγκατάλειψη, τη σχέση ατομικής συνείδησης και πολιτικής, την προσωπική τιμή και το καθήκον.

Βέβαια, για την Έδεσσα ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Έδεσσας, η Ευαγγελία Βελλή – Κοσμά έχει την ευθύνη για τη μουσική διδασκαλία του χορού και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Φιλοκτήτη!
Έτσι ο Φιλοκτήτης είναι μία μεγάλη ευκαιρία να χαρούμε ποιοτικό θέατρο, αλλά και να καμαρώσουμε για την συμβολή της Διευθύντριας του Δημοτικού μας Ωδείου σε μία τόσο σημαντική παράσταση.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.