Είστε εδώ

Ενδοσχολική Βία και Διαδίκτυο στα Γιαννιτσά

23/06/2022

Μην φοβάσαι! Σπάσε την ανοχή! Σπάσε τη σιωπή!
Σχολικός εκφοβισμός ενημέρωση και πρόληψη

Ο Δήμος Πέλλας στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που εντάσσονται στην «Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης – ΣΒΑΑ», διοργανώνει σειρά δράσεων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας και ρατσισμού με έμφαση στην ενημέρωση και την πρόληψη.

Η πρώτη από τις δράσεις θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 στις 19:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο, στην 1η Συνάντηση Γονέων αλλά και του κοινού της πόλης μας, με γενικό θέμα την «Ενδοσχολική Βία και τη σχέση της με την χρήση του Διαδικτύου»

Κεντρικός εισηγητής θα είναι ο κ. Γιώργος Παπαπροδρόμου, Υποστράτηγος ε.α., Πτυχιούχος Νομικής Α.Π.Θ. – Ειδικός σε θέματα αντιμετώπισης κυβερνοεγκλημάτων, που θα αναφερθεί στο σχολείο του μέλλοντος στην εποχή του κυβερνοχώρου, στην πρόληψη της σχολικής βίας, του διαδικτυακού εκφοβισμού και της ρητορικής του μίσους.
Μαζί του για να θα παρουσιάσει τον προγραμματισμό των υπόλοιπων δράσεων, θα είναι και ο συντονιστής του έργου κ. Δημήτρης Ρωσσάκης, Οικονομολόγος ανθρώπινων πόρων αλλά και η Dr. Βάσω Καλλιοντζή, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΠΔΙΚ, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων και εκπαιδευτικός στο 1 ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών.
Παρεμβάσεις έχουν προσκληθεί και θα κάνουν ο κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος, Εκπαιδευτικός, π. Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Ημαθίας, η Dr. Δέσποινα Αναργυρίδου, Πληροφορικός και Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών και ο Δικηγόρος κ. Ιωάννης Φωκάς, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πέλλας και πρώην Αντιδήμαρχος.

Νωρίτερα το απόγευμα της ίδιας μέρας και από τις 18:00 έως τις 19:00, θα οργανωθεί το 1 ο θεματικό Εργαστήριο για μαθητές και νέους, με το ίδιο θέμα.
Σε αυτό ο κ. Παπαπροδρόμου θα συνομιλήσει με τους μαθητές και θα τους αναλύσει τους κινδύνους και τις παγίδες του κυβερνοχώρου, πως μπορούν να τα αποφύγουν αλλά και πως μπορούν να βοηθήσουν τους συμμαθητές τους σε αυτό. Και εδώ οι παρεμβάσεις του κ. Διαμαντόπουλου και της κας Αναργυρίδου θα συμβάλουν στην ομαλή και αποτελεσματική ολοκλήρωση του Εργαστηρίου, ενώ στους συμμετέχοντες μαθητές και νέους θα δοθούν Βεβαιώσεις παρακολούθησης του 1 ου Εργαστηρίου.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.