Είστε εδώ

Επιστολή Τζαμτζή για αγροτικές αποζημιώσεις

15/07/2022

Ι. Τζαμτζής: «Κρατική οικονομική ενίσχυση για ζημιές που δεν καλύπτει ο ΕΛΓΑ

Το θέμα των αποζημιώσεων για καταστροφές που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ, επαναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Γεωργαντά, τον Υφ. Οικονομικών, Α. Βεσυρόπουλο, τον Υφ. στον Πρωθυπουργό, Χ. Τριαντόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Α. Λυκουρέντζο.

Στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί και στον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της ΠΚΜ, Γ. Κεφαλά, ο κ. Τζαμτζής τονίζει:
«Κατόπιν επανειλημμένων συζητήσεων και επιστολών μου, σχετικά με τις αποζημιώσεις των αγροτών της Π.Ε. Πέλλας, επανέρχομαι στο θέμα για να σας τονίσω ότι οι πληγέντες παραγωγοί εκπέμπουν κραυγή απόγνωσης, για τις οικονομικές επιπτώσεις των καταστροφών, που υπέστησαν εξαιτίας της κακοκαιρίας, οι οποίες δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ.
Όπως γνωρίζετε, λόγω των έντονων και παρατεταμένων βροχοπτώσεων, η παραγωγή ροδάκινων, νεκταρινιών, βερίκοκων, κερασιών, δαμάσκηνων, αχλαδιών, επιτραπέζιων σταφυλιών κλπ, υπέστη μεγάλες ζημιές και για αυτό κρίνεται απαραίτητη η κρατική οικονομική ενίσχυση, των αγροτών που ζημιώθηκαν, εξαιτίας των καιρικών φαινομένων και της αύξησης του κόστους παραγωγής
».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα αναγνωρισθεί το δίκαιον του αιτήματος των αγροτών και θα υπάρξει άμεση παρέμβαση, για την ικανοποίησή του.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.