Είστε εδώ

Βρες τον καφέ της γειτονίας σου

21/07/2022

Ο Δήμος Αλμωπίας θα μετέχει στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη δικτύου συλλογής βιοαποβλήτων» του ΦΟΔΣΑ με την τοποθέτηση καφέ κάδων σε σημεία της επικράτειας του.

Στα πλαίσια της συμμετοχής του Δήμου στο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στην αντιδήμαρχο Καθημερινότητας, Aνακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου Πολυξένη Νάνου, τον προϊστάμενο του τμήματος Περιβάλλοντος Γιώργο Ιατρίδη και τον πρόεδρο αλλά και τα μέλη του εμπορικού Συλλόγου Αριδαίας, προκειμένου το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου να ενημερωθεί για το νέο πρόγραμμα του Δήμου αλλά και την ανάγκη ανακύκλωσης.

Το επόμενο διάστημα ο Δήμος Αλμωπίας αναμένεται να παραλάβει 524 καφέ κάδους, ένα όχημα αποκομιδής με πλυντήριο και έναν κλαδοτεμαχιστή.

Οι καφέ κάδοι θα τοποθετηθούν σε πρώτη φάση κοντά σε λαϊκές αγορές, οπωροπωλεία, υπεραγορές (super market), σχολεία, ξενοδοχεία και καταστήματα εστίασης. Μέσα στους καφέ κάδους θα συλλέγονται υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών, φρούτα και λαχανικά, ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, γαλακτοκομικά, χαρτί κουζίνας, χαρτοσακούλες και εφημερίδες, τσόφλια αυγών και υπολείμματα καφέ-τσάι, μικρά κλαδιά, φύλλα και γκαζόν.

Στρατηγική επιλογή της δημοτικής αρχής είναι η προώθηση της ανακύκλωσης αλλά και η ενημέρωση των δημοτών με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος ενώ σύντομα θα ακολουθήσει καμπάνια ενημέρωσης από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αλμωπίας.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.