Είστε εδώ

Πρόβλημα με τα μήλα και τις εξαγωγές στην Αίγυπτο

28/08/2022

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Υφυπουργό Εξωτερικών για το πρόβλημα με τα μήλα και την εξεύρεση αγορών για τα αγροτικά προϊόντα

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε εχθές με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κ. Φραγκογιάννη, με τον οποίο και συζήτησαν για την εξωστρέφεια των προϊόντων της Πέλλας, με έμφαση στην αναζήτηση νέων αγορών, κυρίως για τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα.

Επιπλέον, ο Λάκης Βασιλειάδης ενημέρωσε τον κ. Φραγκογιάννη για το θέμα που έχει προκύψει με την Αίγυπτο, η οποία αποτελεί τον κύριο εξαγωγικό προορισμό για τα ελληνικά μήλα. Αυτή τη στιγμή εφαρμόζονται στη χώρα κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) οι οποίοι περιορίζουν τις συναλλαγές των εμπόρων με τους Έλληνες εξαγωγείς με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Ο Υφυπουργός, ο οποίος γνώριζε καλά το θέμα, ενημέρωσε τον Βουλευτή πως οι συναρμόδιοι Υπουργοί είναι σε συνεννόηση και προσπαθούν να βρουν τις βέλτιστες λύσεις, ώστε να παρακαμφθούν τα εμπόδια και να προστατευθούν οι Έλληνες εξαγωγείς.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.