Είστε εδώ

Πανήγυρις Αγίας Αικατερίνης στην Έδεσσα

17/11/2022

Αγρυπνίες στην Έδεσσα
Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία με αφορμή την μνήμη του οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία (Τσαλίκη) στις 8:30 μ.μ. Κατά την διάρκεια της ιεράς Αγρυπνίας θα τεθούν σε προσκύνηση ιερά κειμήλια του Αγίου.
Την Παρασκευή 25/11, στις 9:00 μ.μ., στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (περιοχή Βαροσίου) θα πραγματοποιηθεί ιερά Αγρυπνία (τελείται μηνιαίως).

Αγία Αικατερίνη στην Αγία Βάσση
Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου πανηγυρίζει το ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης που βρίσκεται στο υπόγειο του Ιερού Ναού της Αγίας Βάσσης Εδέσσης.
Την Πέμπτη 24/11 θα τελεσθεί πανηγυρικός Εσπερινός στις 5:30 μ.μ. Την Παρασκευή 25/11 το πρωί θα τελεσθούν Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής, στις 5.00 μ.μ., θα γίνει ιερά Παράκλησις της Αγίας.

Πλατάνη
Επίσης πανηγυρίζει και το ιερό παρεκκλήσιο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στην Πλατάνη Εδέσσης (εντός του προαυλίου χώρου του ενοριακού ναού).
Την Πέμπτη στις 4.40μμ θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός ενώ ανήμερα την Παρασκευή Όρθρος και Θεία Λειτουργία στις 7.30 το πρωί.

Το παρεκκλήσιο θα παραμείνει ανοικτό κατά την διάρκεια της ημέρας της εορτής.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.