Είστε εδώ

Τα τρακτέρ στους δρόμους

31/01/2023

Τα τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους όπως σε πολλές περιοχές της χώρας και στο νομό Πέλλας, σηματοδοτώντας την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων μέσα στο 2023.
Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την αύξηση του κόστους παραγωγής και την επιβολή χαμηλών τιμών από τα καρτέλ που απορροφούν την αγροτική παραγωγή. Ζητούν από το κράτος να πάρει μέτρα για να καλυφθεί η απώλεια εισοδήματος, να ενεργοποιηθεί η επιτροπή ανταγωνισμού και να μειωθεί το κόστος παραγωγής ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την καλλιέργεια και να εξασφαλίσουν τη διαβίωσή τους.

Κλιμάκιο της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων με επικεφαλής τον Ρίζο Μαρούδα περιόδευσε από τα μπλόκα της Πέλλας.
Πρώτος σταθμός ήταν το μπλόκο του Γυψοχωρίου και επόμενος το μπλόκο του Μαυροβουνίου.
Στη συνέχεια το κλιμάκιο της ΠΕΜ συναντήθηκε με τους κερασοπαραγωγούς στο μαζικότερο μπλόκο, στα φανάρια Μεσημερίου Έδεσσας. Εκεί παρευρέθηκαν και οι μηλοπαραγωγοί της Άρνισσας. Στο μπλόκο Μεσημερίου έγινε ολιγόλεπτος αποκλεισμός της επαρχιακής οδού Έδεσσας-Φλώρινας. Τέλος η περιοδεία κατέληξε στο μπλόκο του Πλευρώματος.
Την Τρίτη 31/1/2023 στήνονται μπλόκα και στην περιοχή της Αλμωπίας, στην Φιλώτια και από τους κερασοπαραγωγούς Αρχαγγέλου.

Στα μπλόκα βρέθηκε και ο βουλευτής ο Λάκης Βασιλειάδης, που άκουσε τα αιτήματα των αγροτών, προσπάθησε να εξηγήσει τη μεθοδολογία που ακολουθείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για παρεμβάσεις εντός των δημοσιονομικών περιθωρίων και πάντα στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της χώρας.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.