Είστε εδώ

Οι κυρίες της αυλής στην Έδεσσα

12/04/2023

Η νεοσύστατη Θεατρική ομάδα “ΜΕΘΕΞΙΣ” του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας “Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς” ανεβάζει την 2η παραγωγή της.
ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ” θα υποδεχτούν το Θεατρόφιλο κοινό αμέσως μετά το Πάσχα!

Το κείμενο, σε μετάφραση Δημήτρη Γιαννουκάκη, είναι βασισμένο στο διάσημο Θεατρικό έργο “Το 6ο πάτωμα” (Sixeme etage) του Ελβετού συγγραφέα Alfred Gehri.

Στην "αυλή" το χιούμορ και το δράμα περιπλέκονται έντεχνα γύρω απο τις ζωές πολλών ανθρώπων. Η καθημερινότητα των ενοίκων ξεδιπλώνεται μέσα από τους έρωτες, τα πάθη, τις συγκρούσεις αλλά και τα όνειρα που κάνει ο καθένας για την ζωή του. Στην πορεία του έργου συνειδητοποιούμε ότι πέρα απ' τα όνειρα, υπάρχει αγάπη, συντροφικότητα, αλληλεγγύη, η αίσθηση ότι παραμένουμε ενωμένοι απέναντι σε κάθε δυσκολία. Και μόνο μέσα απ΄ αυτή την αίσθηση μπορούμε να βγούμε αληθινοί νικητές στο παιχνίδι της ζωής!

Την σκηνοθεσία και την επιμέλεια της παραγωγής υπογράφει η Δέσποινα Οτουντζίδου που παρέα με ένα 30μελή θίασο υπόσχονται να κατακτήσουν το Θεατρόφιλο κοινό της πόλης.

Παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας (Νομαρχία) από την Δευτέρα 24 ως και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 με ώρα έναρξης 9 μμ και γενική είσοδο 7€.
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η παραγωγή γίνεται με την υποστήριξη των Π.Ε. Πέλλας, Δήμου Έδεσσας, ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. καθώς και την πολύτιμη αρωγή του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων.

*Απόδοση κειμένου στη Δημοτική

Επί σκηνής
Μέσα σε μια “καμαρούλα μια σταλιά” χωρίς θέρμανση και τρεχούμενο νερό, συνωστίζονται νοικοκύρηδες και καλλιτέχνες, που σαν τον “Πίπη” προσπαθούν να κάνουν τράκα ένα τσιγαράκι, άνθρωποι που αγωνίζονται για το μεροκάματο, που παλεύουν να ξεφύγουν και να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. Όπως οι ήρωες του Ιάκωβου Καμπανέλη στην “Αυλή των θαυμάτων” και του Παντελή Χορν στο “Φιντανάκι” ή που αδυνατούν να δεχτούν την πραγματικότητα του Μπίθουλα όπου κατοικούν “λαϊκοί τύποι και τσοκαρίες” κατά τα λεγόμενα της “Μαντάμ Σουσού” του Δημήτρη Ψαθά. “Αυτή η γειτονιά είναι για όλους ένα κλουβί, κανείς δεν ζει αληθινά αυτό που θα ‘θελε να ζει” λέει ο Δημήτρης Χορν στην “Οδό Ονείρων” του Μάνου Χατζιδάκι. “Εδώ σ’ αυτόν τον δρόμο γεννιόνται και πεθαίνουν τα όνειρα τόσων παιδιών ίσαμε τη στιγμή που η αναπνοή τους θα ενωθεί με τo ανοιξιάτικο αεράκι του επιταφίου και θα χαθεί. Όμως τη νύχτα δεν τους πιάνει ύπνος. Κι όταν δεν ονειρεύονται τραγουδούν”

Στην δική μας "αυλή" το χιούμορ και το δράμα περιπλέκονται έντεχνα γύρω απο τις ζωές πολλών ανθρώπων. Η καθημερινότητα των ενοίκων ξεδιπλώνεται μέσα από έρωτες, πάθη, συγκρούσεις αλλά και τα όνειρα που κάνει ο καθένας για την ζωή του. Στην πορεία του έργου συνειδητοποιούμε ότι πέρα απ' τα όνειρα, υπάρχει αγάπη, συντροφικότητα, αλληλεγγύη, η αίσθηση ότι παραμένουμε ενωμένοι απέναντι σε κάθε δυσκολία. Και μόνο μέσα απ΄ αυτή την αίσθηση μπορούμε να βγούμε αληθινοί νικητές στο παιχνίδι της ζωής!

Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά: Αγαΐτσης Ιορδάνης, Απάζογλου Γιάννης, Απάζογλου Δήμητρα, Βυζοβίτης Περικλής, Γαβριηλίδης Γιάννης, Γαβριηλίδης Κωνσταντίνος, Γαλανοπούλου Άννα, Γιοβανούδη Αναστασία, Δερμεντζόγλου Ελένη, Δογραματζή Κική, Καντούτσης Γιάννης, Κουβάτση Ράνια, Λιάκα Δέσποινα, Μαδενλίδης Γιάννης, Μιχαήλ Λίνα, Μουστάκας Γιώργος, Μωραΐτης Νίκος, Μωυσιάδου Ελισάβετ, Ξενίδου Λίζα, Παπαδοπούλου Σοφία, Παρίσκου Ραφαηλία, Σέξτου Μαρία, Ταπαζίδου Μελίνα, Τρίαντου Μαρία, Φανιόπουλος Λάκης, Χουιαρίδου Μαρία, Χουιαρίδου Ντίνα. Μαζί τους τα παιδιά Άννα Οτουντζίδου & Κωνσταντίνος Πέτκος

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.