Είστε εδώ

ΣΚΥ-Δράση για το βιβλίο

10/05/2023

Δράση του Δήμου Σκύδρας αφιερωμένη στο δάσκαλο και λογοτέχνη Όμηρο Πέλλα – Πρόσκληση συμμετοχής

Ο Δήμος Σκύδρας θέτει και φέτος σ΄εφαρμογή την πρωτοβουλία του «ΣΚΥ-ΔΡΑση για το βιβλίο». Πρόκειται για τον εκπαιδευτικό – πολιτιστικό θεσμό που σκοπό έχει τη διάδοση και την προαγωγή του βιβλίου και της φιλοαναγνωσίας.

Η φετινή «ΣΚΥ- ΔΡΑση για το βιβλίο 2023» είναι αφιερωμένη στο δάσκαλο και λογοτέχνη Όμηρο Πέλλα (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Οδυσσέα Γιαννόπουλου: Πρόδρομος, Δήμου Τριφυλίας, Μεσσηνίας 1921 – Σκύδρα 1962) κι εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάδειξης και προαγωγής του έργου του.
Υπενθυμίζεται ότι η περσινή δράση ήταν αφιερωμένη στην εκατοστή επέτειο μνήμης από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Στο περίγραμμα, λοιπόν, της ΣΚΥ- ΔΡΑσης για το βιβλίο 2023 θα πραγματοποιηθεί η παρακάτω δράση στην οποία προσκαλούμε να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος με τον εξής τρόπο: σ΄ένα λευκό χαρτί μεγέθους περίπου 1/4 σελίδας Α4 (φωτοτυπίας) να σημειώσει τα στοιχεία του, δηλαδή, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο κι εάν πρόκειται για μαθητή να προσθέσει το σχολείο στ΄οποίο φοιτά και το τηλέφωνο των γονιών του. Από κάτω να γράψει τη φράση: «Αγάπα τη ζωή, τη χαρά της ζωής, της δίχως φόβο ζωής» που είναι παρμένη από το συγκλονιστικό και γνωστότερο έργο του «ΣΤΑΛΑΓΚ VI C – ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ», (Στάλαγκ στα γερμανικά σημαίνει στρατόπεδο). Ένα βιβλίο στ΄ οποίο περιγράφει με χαρακτηριστικό τρόπο τα όσα βίωσε κατά το διάστημα της ομηρίας και κράτησής του στα στρατόπεδα του ναζιστικού Άξονα, την περίοδο 1944-45.
Στη συνέχεια το συμπληρωμένο αυτό χαρτί θα πρέπει να κατατεθεί στο Δήμο Σκύδρας και θ΄αντιστοιχεί σε λαχνό συμμετοχής στην κλήρωση που θ΄ακολουθήσει για τη διεκδίκηση βιβλίων δωρεάν.

Η κατάθεση των συμμετοχών ξεκινάει από την Τετάρτη 10 Μαΐου κι ολοκληρώνεται την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023. Σε κάθε άτομο αντιστοιχεί μία συμμετοχή η οποία μπορεί να κατατεθεί και ηλεκτρονικά.

Αρμόδια στελέχη για πληροφορίες και για την παραλαβή των συμμετοχών είναι:
• η Ελένη Παπαδοπούλου (Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας),τηλ.:2381351960, ηλεκτρονική διεύθυνση: librarysk@skydra.gov.gr
• ο Δημήτρης Αλεξανδρίδης ( Δημαρχείο),τηλ.2381351802, ηλεκτρονική διεύθυνση: gra.dimarxou@skydra.gov.gr

Στηρίζουμε και προάγουμε τη γνώση και την παιδεία, μελετάμε, τιμάμε και διδασκόμαστε από την ιστορία μας!

Η Δήμαρχος Σκύδρας
Κατερίνα Ιγνατιάδου

σκίτσο του συγγραφέα Όμηρου Πέλλα

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.