Είστε εδώ

Έργα από την Π.Ε. Πέλλας

17/05/2023

Αποκατάσταση υδροληψίας στον Ασπροπόταμο Όρμας
Αποκαθίσταται άμεσα η απρόσκοπτη υδροληψία στον χείμαρρο Ασπροποτάμου στην Όρμα, με όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στη μελέτη του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση υφιστάμενης υδροληψίας στον χείμαρρο Ασπροποτάμου, στην Τ.Κ. Όρμας». Η σύμβαση ανάθεσης του έργου υπεγράφη από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, Ιωάννη Σαϊτη.
Το υφιστάμενο έργο, που καταστράφηκε από τις πλημμυρικές παροχές της τελευταίας πενταετίας, λειτουργούσε ως φρεάτιο υδροληψίας για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής. «Η αγροτική ανάπτυξη και η στήριξη της γεωργικής παραγωγής, με όλες μας τις δυνάμεις, είναι στρατηγικός στόχος για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας», τόνισε ο κ. Τζαμτζής μετά την υπογραφή της σύμβασης. «Η βιωσιμότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των γεωργών, ώστε να παράγουν περισσότερο ανταγωνιστικά προϊόντα, παραμένει βασική μας επιδίωξη» κατέληξε ο Ιορδάνης Τζαμτζής.
Το έργο «Αποκατάσταση υφιστάμενης υδροληψίας στον χείμαρρο Ασπροποτάμου στην Τ.Κ. Όρμας», είναι συνολικής δαπάνης 43.022,93 ευρώ και θα περαιωθεί το αργότερο μέχρι τις 14 Αυγούστου.

Ρέμα Καρυδιάς
Αρχίζουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, που έχουν προκαλέσει οι έντονες βροχοπτώσεις, στα πρανή του ρέματος της Καρυδιάς. Η σχετική σύμβαση υπεγράφη από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και τον εκπρόσωπο του Αναδόχου Εταιρίας «ΤΟΜΗ Α.Τ.Ε.», Κυριάκο Τομόσογλου.
Όπως εξήγησε ο κ. Τζαμτζής «Οι έντονες και επίμονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στα χωμάτινα και πετρόκτιστα πρανή του ρέματος της Καρυδιάς. Εκπονήσαμε αμέσως τη σχετική μελέτη για την έγκαιρη αποκατάσταση των βλαβών, αποσκοπώντας στην προστασία των κατοίκων και των υποδομών του χωριού. Οι εργασίες ξεκινούν αμέσως και το αργότερο σε τέσσερις μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους».
Για την αντιμετώπιση των φαινομένων ολίσθησης, αποκατάστασης της υδραυλικής διατομής του ρέματος και σταθεροποίησης του επιχώματος της δημοτικής οδού, η σχετική μελέτη προβλέπει την αντιστήριξη του πρανούς με τοποθέτηση λιθοπληρούμενων συρματοκιβωτίων, κατά μήκος της ροής του χειμάρρου.
Το έργο είναι συνολικής δαπάνης 34.500,01 ευρώ, και η χρηματοδότησή του θα γίνει μέσω πιστώσεων του Επενδυτικού Προγράμματος Ιδίων Πόρων.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.