Είστε εδώ

Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας

17/05/2023

Στις 3 και 4 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε, για τρίτη συνεχή χρονιά, το «Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας».

Συγκεκριμένα,
• την Τετάρτη 03/5/2023, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης παρουσιάσεις έργων μαθητικών ομάδων και εκπαιδευτικών, έκθεση μαθητικών έργων και ορισμένες εξ αποστάσεως παρουσιάσεις και
• την Πέμπτη 04/5/2023, πραγματοποιήθηκαν εξ αποστάσεως παρουσιάσεις έργων μαθητικών ομάδων και εκπαιδευτικών και εξ αποστάσεως εργαστήριο/workshop Arduino και 3D-σχεδίασης.

Έγιναν 33 παρουσιάσεις μαθητικών ομάδων και εκπαιδευτικών (6 δια ζώσης και 27 εξ αποστάσεως) και εκτέθηκαν έργα μαθητικών ομάδων σε 12 πάγκους στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών. Στην εκπόνηση και παρουσίαση των έργων ενεπλάκησαν συνολικά 180 μαθητές και μαθήτριες και 66 εκπαιδευτικοί από 40 Σχολεία της χώρας.

Διοργανωτές ήταν το Μεταπτυχιακό ΔΙ.Φ.Ε.Τ. του τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., η Περιφερειακή Διεύθυνση Α’/θμιας & Β’/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Αγίων Αναργύρων Αττικής, Αλεξανδρούπολης, Αμπελοκήπων Αττικής, Αργολίδας, Γρεβενών, Δράμας, Ευόσμου Θεσ/νίκης, Ηλιούπολης Αττικής, Θεσπρωτίας, Κέντρου Θεσ/νίκης, Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Κοζάνης, Κω, Λακωνίας, Λέσβου, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ρεθύμνου, Σερρών, Τούμπας Θεσ/νίκης, Χανίων, με την υποστήριξη της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. και του Δήμου Πέλλας.

Απευθύνουμε συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που ενεπλάκησαν στο έργο-τους και το παρουσίασαν στο φεστιβάλ, εκπροσωπώντας επάξια το Σχολείο τους, στους/στις εκπαιδευτικούς που τα καθοδήγησαν ώστε να υπάρξει μια καλή παρουσίαση, στους/στις εκπαιδευτικούς που παρουσίασαν καινοτόμες ιδέες, διδακτικές πρακτικές, σενάρια διδασκαλίας.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.